TYB Yazar Meclisi'nin konugu sair Ekrem Kaftan olduFatih Türkyilmaz

TYB Yazar Meclisi'nin konugu sair Ekrem Kaftan olduFatih Türkyilmaz

ISTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birligi (TYB) Istanbul Subesi tarafindan düzenlenen "Yazar Meclisi" etkinliginin konugu sair ve yazar Ekrem Kaftan, kültür sanat haberciligi yaptigi dönemde yasadiklarini katilimcilarla paylasti.

Sultanahmet'te, Kizlaragasi Medresesi'nde gerçeklestirilen etkinlige, Kaftan'in edebiyatçi ve yazar arkadaslari katildi.

TYB Istanbul Sube Baskani Mahmut Biyikli, açilis konusmasinda TYB Yazar Meclisi etkinliginin önemli isimleri bir araya getirdigine dikkati çekerek, "Programi koordine eden Muzaffer Dogan'a tesekkür ediyorum. Sivil toplum faaliyetleri isinden, gücünden, evinden barkindan ayirip gönül veren insanlarla yürür. Burada da gönül oldugu için bereket oluyor." dedi.

- "Yanimda kitap olmadan hiç evden çikmadim"

Gazetecilik yillarini "Babiali'de 33 Yil" isimli kitabinda kaleme aldigini belirten Ekrem Kaftan, emekli olduktan sonra memleketi Denizli'de bir kütüphane kurdugunu söyledi.

Kaftan, 1987'de Istanbul Üniversitesi Basin Yayin Meslek Yüksek Okulu'na geldigini, okul yillarinda gazeteciligine basladigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Uzun yillar kültür sanat muhabirligi yaptim. Türkiye Gazetesi'nde Istanbul'un kültür hayatina dair önemli haberlere imza attim. Birçok romanimi da bu dönemde kaleme aldim. Kültür sanat muhabirligi yillarinda hat, tezhip, minyatür, çini gibi bizim klasik sanatlarimizin yasayan bütün sanatçilariyla röportajlar yaptim. 2019 yilinda Anadolu Ajansindan emeklilige ayrildiktan sonra Denizli Tavas'ta bir kütüphane kurdum. Kitap yazmaya devam ediyorum, su ana kadar 13 kitabim yayimlandi. Allah'a bunun için sükrediyorum. Okumayi küçük yaslarda sevdirdi bana. Bu zamana kadar yanimda kitap olmadan evden çikmadim. Bunun faydasini çokça görüyorum."

Mehmet Niyazi Özdemir ve Fazil Hüsnü Daglarca ile tanisma hikayelerini de aktaran Ekrem Kaftan, Daglarca'nin kendisinin siirlerini çok begendigini de sözlerine ekledi.

Etkinlikte, sair ve yazar Ekrem Kaftan'in dostlari ve sevenleri Kaftan'in edebiyatini ele aldigi konusmalar yapti.