Avrupa futbolunda kritik hafta sonuMutlu Demirtastan- Üst düzey liglerde bu hafta sonu Manchester City-Liverpool, Bayern Münih-Borussia Dortmund, Napoli-Milan, PSG-Olimpik Lyon ve Fenerbahçe-Besiktas maçlari yapilacak

Avrupa futbolunda kritik hafta sonuMutlu Demirtastan- Üst düzey liglerde bu hafta sonu Manchester City-Liverpool, Bayern Münih-Borussia Dortmund, Napoli-Milan, PSG-Olimpik Lyon ve Fenerbahçe-Besiktas maçlari yapilacak

ISTANBUL (AA) - Avrupa futbolunda bu hafta sonu, zirve yarisini yakindan ilgilendiren önemli maçlara sahne olacak.

Ingiltere Premier Lig'de sampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, 29. haftada yarin Liverpool'u konuk edecek. Son yillarda büyük rekabet yasanan iki takim arasinda Etihad Stadi'nda oynanacak karsilasma, TSI 14.30'da baslayacak. Maç eksigiyle 61 puana sahip Manchester City, galip gelerek 8 puan önündeki lider Arsenal'a bir adim daha yaklasmaya çalisacak. Ligde 42 puanla 6. sirada bulunan Liverpool ise üst siralardan uzaklasmamak adina zorlu maçtan 3 puanla ayrilmayi hedefleyecek.

Premier Lig'de üst siralari ilgilendiren diger mücadelede 47 puanla 5. siradaki Newcastle United, 50 puanla 3. basamakta bulunan Manchester United'i agirlayacak. Karsilasma, St. James' Park'ta 2 Nisan Pazar günü TSI 18.30'da yapilacak.

- Bayern Münih-Borussia Dortmund

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 26. haftasinda "Klasik" olarak adlandirilan Bayern Münih-Borussia Dortmund maçi oynanacak.

Ligin ilk iki sirasinda bulunan Bayern Münih ile Borussia Dortmund, sampiyonluk yolunda kritik bir maça çikacak.

Bundesliga'da 53 puanli lider Borussia Dortmund, Allianz Arena'da oynanacak karsilasmada bir puan gerisindeki Bayern Münih'e yarin TSI 19.30'da konuk olacak.

- Napoli-Milan

Italya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) açik ara lider durumdaki Napoli, sahasinda Milan ile 2 Nisan Pazar günü TSI 21.45'te karsi karsiya gelecek.

UEFA Sampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de karsilasacak iki takim, bu önemli eslesme öncesinde Serie A'nin 28. haftasinda kozlarini paylasacak.

Ligde 71 puanla en yakin rakibi Lazio'nun 19 puan önünde sampiyonluga giden Napoli ile 48 puanla 4. sirada yer alan Milan arasindaki mücadeleye, Diego Armando Maradona Stadi ev sahipligi yapacak.

- PSG-Lyon

Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) lideri Paris Saint-Germain (PSG), Parc des Princes'teki 29. hafta mücadelesinde Olimpik Lyon'u agirlayacak.

Ligue 1'de 66 puanla zirvede bulunan PSG ile 41 puanla 10. sirada yer alarak beklentilerin uzaginda kalan Olimpik Lyon'un kozlarini paylasacagi karsilasma, 2 Nisan Pazar günü TSI 21.45'te baslayacak.

- Fenerbahçe-Besiktas

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasindaki derbide Fenerbahçe ile Besiktas, 2 Nisan Pazar günü Ülker Stadi'nda mücadele edecek.

Ligde ikinci siradaki Fenerbahçe (54 puan) ile üçüncü basamaktaki Besiktas'in (49) karsilasacagi maçin baslama düdügü, saat 20.30'da çalacak.

Zirveyi yakindan ilgilendiren diger bir karsilasmada ise lider Galatasaray (60), 4. sirada bulunan Adana Demirspor'u (45) Nef Stadi'nda konuk edecek. Iki takim, yarin saat 20.30'da sahaya çikacak.