Milli atletten Paris 2024'te Fransiz sporcular için basörtüsü yasagi kararina tepkiErgün Haktaniyan- Kayseri'de antrenman yapan Burcu Subatan: "Olimpiyatlar zaten bütün din, dil, irk, her kesimden, her yasantidan insanlari baris ve birlik için ayni çatinin altinda toplayan bir oyundur"

Milli atletten Paris 2024'te Fransiz sporcular için basörtüsü yasagi kararina tepkiErgün Haktaniyan- Kayseri'de antrenman yapan Burcu Subatan:
"Olimpiyatlar zaten bütün din, dil, irk, her kesimden, her yasantidan insanlari baris ve birlik için ayni çatinin altinda toplayan bir oyundur"

KAYSERI (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Milli atlet Burcu Subatan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda Fransiz sporcular için alinan basörtüsü yasagi kararina tepki gösterdi.

Kayseri'de antrenman yapan Burcu Subatan, Fransa Spor Bakani Amelie Oudea-Castera'nin baskent Paris'te 26 Temmuz-11 Agustos 2024'te düzenlenecek Olimpiyat Oyunlari'nda Fransiz sporcularin basörtüsü takamayacagi açiklamasina tepki gösterdi.

Fenerbahçe Kulübü sporcusu Burcu Subatan, AA muhabirine, Fransiz Bakan'in açiklamalarini protesto ettigini söyledi.

Burcu Subatan, 12 yildir atletizm bransinda mücadele ettigini, 8 senedir de tesettürlü olarak bu sporu sürdürdügünü belirtti.

Basörtüsü konusunda Türkiye'de hiçbir sikintiyla karsilasmadigini anlatan Burcu Subatan, özgürce sporunu yaptigini vurguladi.


- "Olimpiyatlarin Fransa'dan alinip baska ülkeye verilmesini talep ediyoruz"


Burcu Subatan, Fransiz sporcular için alinan basörtüsü yasagi karariyla ilgili sunlari kaydetti:

"2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'nda Fransa, Fransiz sporcular için basörtü yasagi getirdi. Bu sadece insan haklarina degil, sporun da 'fair play'ligine uymamaktadir. Herkesin bildigi gibi olimpiyatlar zaten bütün din, dil, irk, her kesimden, her yasantidan insanlari baris ve birlik için ayni çatinin altinda toplayan bir oyundur. Bu karar çok yanlis bir karardir. Sadece Türkiye'nin degil, diger ülkelerin de bu karara tepki göstermesini bekliyoruz. Fransa bu tutumundan vazgeçmez, bu irkçi ayrimciliga devam ederse olimpiyatlarin Fransa'dan alinip baska ülkeye verilmesini de talep ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Yeterli puani toplamasi durumunda Fransa'daki olimpiyatlarda mücadele edecegini belirten Burcu Subatan, "Olimpiyatlarda basörtülü kardeslerim için de mücadelemi verecegim. Arkadaslarim için mücadele edip orada en iyi derecelerimi göstermek istiyorum." diye konustu.

Sirf Müslüman oldugu için sporcularin ayrimciliga maruz kaldigini aktaran Burcu Subatan, bunun yanlis oldugunu dile getirdi.


- "Islamiyet'e konu geldigi zaman özgürlük kavrami ortadan kalkiyor"


Fransa'nin özgürlükler ülkesi olarak bilindigini vurgulayan Burcu Subatan, Islamiyet'e konu geldigi zaman özgürlük kavraminin ortadan kalktigini ifade etti.

Burcu Subatan, söyle konustu:

"Türkiye'de çok sükür egitimde olsun, sosyal yasantimizda olsun, sporda olsun ne yasantimizdan dolayi ne dini inançlarimizdan dolayi herhangi bir ön yargiyla yaklasilmiyor. Çok rahat bir sekilde yasiyoruz, egitimimizi aliyoruz, sporumuzu yapiyoruz, sosyal yasantimiza devam ediyoruz. Yani aslinda özgürlükler ülkesi Türkiye. Bu ne kadar farkli yansitilmaya çalisilsa da herkes de çok iyi biliyor ki Türkiye, tam bir özgürlükler ülkesi. Iyi ki Türkiye'de yasiyorum, iyi ki benim memleketim, iyi ki bu topraklarda dogup büyümüsüm."