THY'den Türkiye ile Japonya arasindaki kültürel isbirligine destekKenan Irtak- THY Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun: - "Japonya ile yillardir süregelen özel dostlugumuzu bu çalismayla pekistiriyoruz. Prens Mikasa Vakfi tarafindan yürütülen bu projenin eserlerini görmek için herkesi Kirsehir Kaman'daki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ne davet ediyoruz"

THY'den Türkiye ile Japonya arasindaki kültürel isbirligine destekKenan Irtak- THY Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun:
- "Japonya ile yillardir süregelen özel dostlugumuzu bu çalismayla pekistiriyoruz. Prens Mikasa Vakfi tarafindan yürütülen bu projenin eserlerini görmek için herkesi Kirsehir Kaman'daki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ne davet ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Türk Hava Yollari (THY), Prens Mikasa Vakfi ile birlikte Türkiye'de kültürel mirasin korunmasina yönelik yürütülen arkeolojik çalismalara ve tanitim projelerine destek verecek.

THY Basin Müsavirliginden yapilan açiklamaya göre, THY, kültürel mirasin korunmasi ve Kirsehir Kaman'daki Kalehöyük'ün tanitiminin tesvik edilmesi amaciyla Prens Mikasa Vakfi ile ortaklik anlasmasi imzaladi.

Kültürel isbirligi anlasmasi, Japonya'nin baskenti Tokyo'daki Türkiye Büyükelçiligi'nde Prenses Akiko, Prens Mikasa Vakfi Baskani Sachihiro Omura ve THY Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun'un katilimlariyla düzenlenen törenle imzalandi.

THY bu anlasma kapsaminda, Prens Mikasa Vakfi öncülügünde tarihi Ipek Yolu üzerinde bulunan Kirsehir Kaman'da 1986 yilinda baslayan kazi çalismalarina destek olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen THY Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun, dünyada en fazla uluslararasi noktaya uçan havayolu sirketi olan THY'nin Türkiye'nin tanitimina katki saglayacak isbirliklerine imza attigini anlatti.

Japonya devleti ile yillardir süregelen özel dostluklarini bu çalismayla pekistirdiklerini dile getiren Altun, "Prens Mikasa Vakfi tarafindan yürütülen bu projenin eserlerini görmek için herkesi Kirsehir Kaman’daki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ne davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Prens Mikasa Vakfi, Tarihi Ipekyolu üzerinde bulunan Kirsehir Kaman’da 38 yildir arkeolojik kazi çalismalari yapiyor.

Bugüne kadar 10 binden fazla eserin ortaya çikarilmasini saglayan Prens Mikasa Vakfi tarafindan desteklenen Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü, Türk arkeolojisi ve tarihi üzerine arastirmalar yaparak genç arkeologlarin yetismesi ve kültürel mirasin korunmasi amaciyla çalismalar yürütüyor.