Galatasaray-Kasimpasa maçinin ardindanEmrah Oktay- Sari-kirmizili takimin teknik direktörü Okan Buruk: - "Rekoru kirdik ama is bitmedi. Asil bundan sonra basliyor. Ana hedef sampiyonluk. Sampyonluga ulasana kadar kazanmak zorundayiz" - "(Play-off tartismalari) Bu saatten sonra bir seyin degismesi zor. Belki önümüzdeki sezon play-off düsünülebilir" - "Son 3 sezonda 3 sampiyon hoca bir sonraki sene ayrildi. Ben gerekli dersleri aldim. Insallah sampiyon olursak ne yapip yapmayacagimi daha iyi biliy

Galatasaray-Kasimpasa maçinin ardindanEmrah Oktay- Sari-kirmizili takimin teknik direktörü Okan Buruk:
- "Rekoru kirdik ama is bitmedi. Asil bundan sonra basliyor. Ana hedef sampiyonluk. Sampyonluga ulasana kadar kazanmak zorundayiz"
- "(Play-off tartismalari) Bu saatten sonra bir seyin degismesi zor. Belki önümüzdeki sezon play-off düsünülebilir"
- "Son 3 sezonda 3 sampiyon hoca bir sonraki sene ayrildi. Ben gerekli dersleri aldim. Insallah sampiyon olursak ne yapip yapmayacagimi daha iyi biliy

ISTANBUL (AA) - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de üst üste galibiyet rekoru kirdiklarini belirterek, ana hedeflerinin sampiyonluk oldugunu söyledi.

Buruk, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasinda Nef Stadi'nda 1-0 kazandiklari Kasimpasa maçinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Karsilasmayla ilgili degerlendirme yapan Buruk, "Uzun bir ara sonrasi bizim için zor oldu. Fiziksel ve oyun hizi anlaminda zorlandigimiz anlar oldu. Rakibimizin 11 kisi ile beklemesiyle pozisyon üretmekte zorlandik. Ikinci yarida 1-0 öne geçtik. Golden sonra oyun yine degismedi. Rakibimiz çok üzerimize gelmedi. Aslinda 2. gol sansini net bir sekilde yakalamadik. Bugün oyunun içinde ofansif olarak üretkenligimiz daha düsüktü. Bunda da verdigimiz ara sonrasinda oyuncularin maç performansini yakalayamamasi etkili oldu. Sonuç olarak bizim için önemli bir 3 puan aldik. Kalemizde tehlike yasamamamiz da defansif açidan birim için arti kisim." diye konustu.

Biri hükmen olmak üzere son 14 maçini kazanarak lig tarihinin en uzun galibiyet serisini yakalayan sari-kirmizili takimin teknik direktörü, sunlari kaydetti:

"Galibiyet serimizde zorlandigimiz maçlar oldu. Bugün diger maçlara göre zor geçtigini düsünmüyorum. Bizim sadece rekor kirmakla ilgili bir düsüncemiz yok. Rekoru kirdik ama bizim için bundan sonrasi önemli. Geri kalan 11 maç bizim için çok önemli. Her maça kazanmak için çikacagiz. Hepsinin ayri ayri hikayesi olacak. Rekoru kirdik ama is bitmedi. Asil bundan sonra basliyor. Ana hedef sampiyonluk. Sampyonluga ulasana kadar kazanmak zorundayiz."


- Play-off talepleri tartismalari


Okan Buruk, spor kamuoyunda lig sonunda play-off oynanmasiyla ilgili talepler olsa da bunun gerçeklesmesinin zor oldugunu söyledi.

Son dönemde ligde play-off sisteminin getirilmesiyle ilgili taleplerin sorulmasi üzerine Buruk, "Play-off için Jorge Jesus'un agzindan bir sey duymadim. Onun agzindan bir seyler yazildi ama bunun için net bir sey diyemeyecegim. Besiktas Kulübünün bir talebi var. Onu degerlendirecek olan Türkiye Futbol Federasyonu. Bu saatten sonra bir seyin degismesi zor. Belki önümüzdeki sezon play-off düsünülebilir. Bu görüslere saygi duyuyoruz." degerlendirmesini yapti.


- "Sampiyon olursak ne yapip yapmayacagimi daha iyi biliyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, sampiyon olmalari durumunda yeni sezonda ne yapmasi gerektigini bildigini söyledi.

Toplantida bir basin mensubu tarafindan Süper Lig'de son 3 sezonda kendisinin de aralarinda oldugu sampiyon teknik direktörlerin göreve devam edemedigi hatirlatildi.

2019-2020 sezonunda Medipol Basaksehir ile sampiyon olmalarindan sonra görevden ayrildigini söyleyen Buruk, "Ilk hedefimiz sampiyonluk. Sampiyonlugun mutlulugunu yasamak istiyoruz. Son 3 sezonda 3 sampiyon hoca bir sonraki sene ayrildi. Ben gerekli dersleri aldim. Insallah sampiyon olursak ne yapip yapmayacagimi daha iyi biliyorum." seklinde görüs belirtti.


- "Icardi insallah bizimle devam eder"

Okan Buruk, kiralik olarak forma giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin gelecek sezonda da takimda olmasini istediklerini söyledi.

Sari-kirmizili takimin teknik direktörü, yeni transfer Nicolo Zaniolo ile kiralik olarak oynayan Mauro Icardi'nin yeni sezonda kalip kalmayacagiyla ilgili soruya, "Zaniolo zaten bizim oyuncumuz. Icardi de Galatasaray taraftari için çok büyük önem tasiyor. Onun Galatasaray'da devam etmesini çok isteriz. O da kendisini buraya ait hissediyor ve çok mutlu. Mutlu oldugunu da net bir sekilde görüyoruz. Insallah bizimle devam eder, Galatasaray sampiyon olur ve bu basarida önemli rol oynar. Önümüzdeki sene de Galatasaray'da devam eder diye umuyoruz." cevabini verdi.


- "Durmaya niyetimiz yok"

Sari-kirmizili ekibin teknik direktörü Okan Buruk, yavaslamalari durumunda liderligi kaybedebileceklerini belirtti.

Ligin ilk haftalarinda Fenerbahçe'nin lider oldugunu aktaran Buruk, su ifadeleri kullandi:

"Ayni güvenle devam etmek istiyoruz. Bunun için çok çalisiyoruz. Oyuncularimizin profesyonellikleri, insanliklari ve karakterleri çok iyi. Galatasaray'a yakisan bir oyuncu grubu var. Oynadiklari futbolla da Türk futboluna destek olmaya, insanlara zevk vermeye çalisiyor. Bunu devam ettirecegiz. Hem kazanmak hem de iyi oyun istiyoruz. Önümüzde uzun bir periyot var. Hiç durmadan çalismamiz ve kazanmaya devam etmemiz gerekiyor. Sampiyon olmamiz için kazanmaliyiz. Ayni disiplin ve ciddiyetle devam etmeliyiz. Su anda bir sey kazanmis degiliz, sadece öndeyiz. Daha önce de Fenerbahçe öndeydi. Bu yarista duran, yavaslayan takimlar zorlanacak veya kaybetmeye yakin olacak. O yüzden durmaya, yavaslamaya niyetimiz yok."


- "Unutmamamiz, destegimizi çekmememiz gerekiyor"

Okan Buruk, 6 Subat'ta Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören yerlerin ayaga kalkmasi için çalismalari sürdüreceklerini söyledi.

Buruk, normal fikstürde son maçlarinin ligden çekilen Atakas Hatayspor ile oldugu hatirlatilarak, "Son hafta Hatay'da bir özel maç yapmayi düsünür müsünüz?" seklindeki soru üzerine, "Sartlar olusursa neden olmasin. Oradaki sartlari su anda konusmak zor ama destek için Galatasaray Kulübü olarak her seye haziriz. Bu süreçte elimizden geleni yapmaya çalistik. Bundan sonraki dönem de de her seyi yapacagiz. Bölgeye çok uzun vadeli yapacagimiz seyler var. Çok büyük bir trajedi ve bunu unutmamamiz, destegimizi çekmememiz gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de destegin sürmesi lazim. Çok insanin cani yandi. Bundan dolayi da çok üzgünüz. O bölgeye yapilabilecek her türlü organizasyonun içinde oluruz." diyerek sözlerini tamamladi.