Moody's iflas eden Silikon Vadisi Bankasinin kredi notunu düsürdüSevgi Ceren Gökkoyun

Moody's iflas eden Silikon Vadisi Bankasinin kredi notunu düsürdüSevgi Ceren Gökkoyun

NEW YORK (AA) - Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Moody's, iflas eden Silikon Vadisi Bankasinin (SVB) kredi notunu düsürdügünü bildirdi.

Moody's'den yapilan açiklamada, SVB Financial Group ile Silikon Vadisi Bankasinin kredi notunun düsürüldügünü, bunun ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumunun (FDIC), bankaya kayyum atamasindan sonra geldigine isaret edildi.

SVB'nin, 21 milyar dolarlik tahvil pozisyonunu 1,8 milyar dolar zararla kapatmasi ve 2 milyar dolarin üzerinde sermaye artirimina gidecegini duyurmasi sonrasi hisse fiyati dün yüzde 60'in üzerinde deger kaybetmisti.

Bazi girisim sermayesi yatirimcilarinin sirketlere paralarini bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrasi bankanin vadeli piyasada da kayiplarinin sürmesiyle islemleri askiya alinmisti.

FDIC ise piyasalarda düsüse neden olan SVB'ye kayyum atandigini bildirmisti. FDIC'den yapilan açiklamada, SVB'nin bu yil iflasa ugrayan ilk FDIC sigortali kurum oldugu kaydedilmisti.

SVB'nin iflasi, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayitlara geçen en büyük banka iflaslarindan biri olarak nitelendirilmisti.