CHP MYK'nin yeni üyeleri belli olduMerve Yildizalp,Baris Gündogan- Parti örgütü ve parti örgütlenmesini kendi bünyesine alan Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu, 5 isim hariç MYK'nin tamamini degistirdi- Faik Öztrak'in Parti Sözcüsü olarak devam edecegi yeni MYK'de, Genel Sekreter Neslihan Hancioglu oldu- Kiliçdaroglu sosyal medya yönetimini ise Eren Erdem'e birakti

CHP MYK'nin yeni üyeleri belli olduMerve Yildizalp,Baris Gündogan- Parti örgütü ve parti örgütlenmesini kendi bünyesine alan Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu, 5 isim hariç MYK'nin tamamini degistirdi- Faik Öztrak'in Parti Sözcüsü olarak devam edecegi yeni MYK'de, Genel Sekreter Neslihan Hancioglu oldu- Kiliçdaroglu sosyal medya yönetimini ise Eren Erdem'e birakti

ANKARA (AA) - CHP'de, Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardindan yeni parti yönetimi belirlendi.

Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu, hafta sonu düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantisinin ardindan 14 kisiden olusan yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) listesini bugün açikladi.

Yeni MYK'de daha önce Oguz Kaan Salici tarafindan yürütülen Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Genel Baskan Yardimciligini, Kiliçdaroglu'nun kendi bünyesine almasi dikkati çekti.

Daha önce Selin Sayek Böke'nin yürüttügü Genel Sekreterlik görevi Neslihan Hancioglu'na birakilirken, Parti Sözcülügü ve Ekonomi Politikalari Genel Baskan Yardimciligi Faik Öztrak'ta kaldi.

Yeni MYK'de dikkati çeken bir baska isim ise daha önce MYK disinda Tuncay Özkan tarafindan yürütülen sosyal medya yönetimi oldu.

Genel Baskan Kiliçdaroglu, bu göreve, MYK içerisinde Sosyal Medya Yönetimi Genel Baskan Yardimciligi adi altinda Eren Erdem'i getirdi.

Daha önce Veli Agbaba'nin yürüttügü Isçi Sendikalari, Sivil Toplum Kuruluslari ve Meslek Kuruluslari Genel Baskan Yardimciligi görevi Hasan Efe Uyar'a verildi.

CHP'nin yeni MYK'sinde Fethi Açikel tarafindan yürütülen Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Genel Baskan Yardimciligi Yunus Emre'ye, Bülent Tezcan tarafindan yürütülen Yurt Disi Örgütlenme Genel Baskan Yardimciligi Tahsin Tarhan'a, Muharrem Erkek tarafindan yürütülen Hukuk ve Seçim Isleri Genel Baskan Yardimciligi Zeynel Emre'ye, Gamze Akkus Ilgezdi tarafindan yürütülen Tanitim ve Halkla Iliskiler Baskanligi Aysu Bankoglu'na birakildi.

- Bazi isimlerin görev alanlarinda degisiklik oldu

Yeni MYK'de bazi isimlerin görev alanlarinda da degisiklige gidildi. Daha önce Seyit Torun tarafindan yürütülen Yerel Yönetimler Genel Baskan Yardimciligi Ahmet Akin'a birakilirken, Egitim Politikalari Genel Baskan Yardimcisi Lale Karabiyik, Isveren Örgütlerinden sorumlu oldu.

Bülent Kusoglu'nun görev alani degismezken Yüksel Taskin tarafindan yürütülen Sosyal Politikalar Genel Baskan Yardimciligi görevine Aylin Yaman getirildi.

Kiliçdaroglu yeni MYK'sinde Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Fethi Açikel, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Oguz Kaan Salici, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Agbaba ve Yüksel Taskin'a yer vermedi.

Kemal Kiliçdaroglu, önceki MYK'de Kahramanmaras Milletvekili Ali Öztunç tarafindan yürütülen Doga Haklari Genel Baskan Yardimciligini Semra Dinçer'e birakti.

CHP'de daha önce Insan Haklari Genel Baskan Yardimciligi görevini yürüten Gülizar Biçer Karaca, Grup Baskanvekili seçilmesi nedeniyle yeni MYK'de yer almadi.

Kiliçdaroglu'nun eski MYK'sinde 5 kadin üye bulunurken, bugün atanan MYK'de yine 5 kadin üye yer aldi.

Genel Baskan Kiliçdaroglu daha önce 17 kisiden olusan MYK'de, Enerji Altyapi Projeleri Genel Baskan Yardimciligi, Gençlik Politikalari Genel Baskan Yardimciligi, Insan Haklari ve Egitim Politikalari Genel Baskanligina atama yapmadi.

Kiliçdaroglu'nun örgüt sorumlulugunu kendi bünyesine aldigi yeni MYK, su isimlerden olustu:

1- Ahmet Akin - Yerel Yönetimler

2- Aylin Yaman - Sosyal Politikalar

3- Aysu Bankoglu - Tanitim ve Halkla Iliskiler

4- Bülent Kusoglu - Idari ve Mali Isler

5- Devrim Baris Çelik - Bilgi ve Iletisim Teknolojileri

6- Eren Erdem - Sosyal Medya Yönetimi

7- Faik Öztrak - Ekonomi Politikalari-Parti Sözcüsü

8- Hasan Efe Uyar - Isçi Sendikalari, STK ve Meslek Kuruluslari

9- Lale Karabiyik - Isveren Örgütleri

10- Neslihan Hancioglu - Genel Sekreter

11- Semra Dinçer - Doga Haklari

12- Tahsin Tarhan - Yurt Disi Örgütlenme

13- Yunus Emre - Bilim Yönetim ve Kültür Platformu

14- Zeynel Emre - Hukuk ve Seçim Isleri