Pakistan'da Imran Han'in destekçileri, olasi gözalti nedeniyle evinin çevresinde nöbetteMuhammet Nazim Tasci

Pakistan'da Imran Han'in destekçileri, olasi gözalti nedeniyle evinin çevresinde nöbetteMuhammet Nazim Tasci

LAHOR (AA) - Pakistan'da, hakkinda tutuklama karari verilen eski Basbakan Imran Han'in destekçileri, Lahor'daki evinin çevresinde nöbet tutmayi sürdürüyor.

Lahor'un Zaman Park bölgesinde ikamet eden Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han'in yüzlerce destekçisi, polisin gözalti ihtimaline karsi eski basbakanin evinin etrafinda beklemeye devam ediyor.

Burada kendilerine büyük stantlar ve çadirlar kuran PTI taraftarlari, Imran Han'in gözaltina alinmasina mani olmak için nöbet tuttuklarini belirtiyor.

Han'in destekçileri, zaman zaman hükümet karsiti slogan atarken, kimi zaman da liderlerine yönelik destek gösterilerinde bulunuyor.

- Han, 24 saatte gözaltina alinabilir

Geo News televizyonundaki habere göre, Islamabad'dan gelen emniyet mensuplari, Han'i 24 saat içinde gözaltina alabilir.

Lahor polisinin de Islamabad emniyetine her türlü destegi saglayacagi vurgulaniyor.

- Iki davanin durusmalari görülmüstü

Bugün, Islamabad Bölge Mahkemesinde, Han'in, basbakanligi döneminde yabanci devlet adamlarindan alinan hediyelerin satildigi ve Agustos 2022'de bir kadin yargici tehdit ettigi iddiasiyla ilgili yargilandigi iki davanin durusmalari görülmüstü.

Iki durusmaya da katilmayan Han hakkinda ayri ayri tutuklama karari verilmisti.

Belucistan eyaletinin Kuetta sehrindeki bir mahkeme de devlet kurumlarina ve memurlarina karsi ifadeleri ve kamu düzenini bozmaya çalistigi gerekçesiyle Han hakkinda 9 Mart'ta tutuklama karari vermisti. Han'in itiraz etmesi sonucu söz konusu karar, üst mahkemece 2 haftaligina askiya alinmisti.

- Imran Han hükümeti, Nisan 2022'de düsmüstü

Pakistan'da, parlamentoda 10 Nisan 2022'de yapilan güven oylamasinda, 174 "hayir" oyuyla Imran Han hükümeti düsmüstü.

Ülkede, 3 dönem basbakanlik yapan Navaz Serif'in kardesi Sahbaz Serif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çogunlugun destegini alarak, Basbakan seçilmisti.