Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Özhaseki Kayseri'de konustu:Muhammet Fatih Gökmen,Ergün Haktaniyan- "Binbir türlü sikintilara ragmen bu ülkede 20 yildir bir istikrar var. Ekonominin büyümesinin birinci faktörü istikrar, güvenilir ve öngörülebilir olmak, önünü görebilmektir" - "Deprem bölgesinde simdi köy evleri için çelik model gelistiriyoruz. Insallah birkaç ay içerisinde çelik karkas üzerine depreme dayanikli 100 bin civarinda ev yapacagiz"

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Özhaseki Kayseri'de konustu:Muhammet Fatih Gökmen,Ergün Haktaniyan- "Binbir türlü sikintilara ragmen bu ülkede 20 yildir bir istikrar var. Ekonominin büyümesinin birinci faktörü istikrar, güvenilir ve öngörülebilir olmak, önünü görebilmektir"
- "Deprem bölgesinde simdi köy evleri için çelik model gelistiriyoruz. Insallah birkaç ay içerisinde çelik karkas üzerine depreme dayanikli 100 bin civarinda ev yapacagiz"

KAYSERI (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, sikintilara ragmen ülkede 20 yildir istikrar oldugunu belirterek, "Ekonominin büyümesinin birinci faktörü istikrar, güvenilir ve öngörülebilir olmak, önünü görebilmektir." dedi.

Özhaseki, Kayseri'de Nobel Expo Fuarcilik tarafindan OSB Uluslararasi Fuar Merkezi'nde düzenlenen "ANAMOB Anadolu Mobilya Fuari" açilisinda konustu.

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin mobilya üretimi ve satisinda Türkiye'de ilk 3 il arasinda yer aldigini, 1000'e yakin fabrikada 25 binden fazla kisinin istihdam edildigini dile getirdi.

Milyar dolara yakin bir ihracattan bahsettiklerini aktaran Özhaseki, söyle konustu:

"Ama iç piyasa payi daha büyük diyebiliyoruz. Çok sükür bu sektör gittikçe gelisiyor. Kayseri'nin en önemli sektörlerinin basinda gelmeye basliyor. Bundan dolayi da iftihar ediyoruz. Sehrimizdeki bu gelismeleri de birebir hem takip etmeye hem yardimci olmaya hem de sorunu yerinde çözmeye gayret ediyoruz. Ülkemizde de isler iyi gidiyor. Binbir türlü sikintilara ragmen bu ülkede 20 yildir bir istikrar var. Ekonominin büyümesinin birinci faktörü istikrar, güvenilir ve öngörülebilir olmak, önünü görebilmektir."

- "G20 ve AB ülkeleri içerisinde ya birdeyiz ya ikideyiz"

Bakan Özhaseki, son 20 yil içerisinde Türkiye'nin ihracatinin 254 milyar dolara ulastigini belirterek, üretimin önemine dikkati çekti.

Bu 20 yil içerisinde 31 milyon insana istihdam saglandigini aktaran Özhaseki, söyle devam etti:

"Ortalama büyüme yüzde 5,5 civarinda. G20 ve AB ülkeleri içerisinde ya birdeyiz ya ikideyiz. Hiç kimseyi elestirmek adina degil ama bir gerçegi tespit için söylüyorum. Ulasimda, saglikta, enerjide akliniza gelebilecek her bir alanda bu son 20 yil içerisinde geçmis hükümetlerin 80 yil boyunca yaptiklarinin birkaç mislini yapmis, bu ülkenin gelismesi, kalkinmasi ve Türkiye Yüzyili için altyapisini hazirlamis olan bir iktidara sahibiz. Simdi elbette problemlerimiz var. Ama bunu çözebilecek irade, dirayet var. Cumhurbaskani'mizin önderliginde çalisma ve çaba var."

Özhaseki, Türkiye'nin terör örgütleri ve depremsellik gibi iki dezavantajinin oldugunu vurguladi.

Terör örgütlerinin genellikle disaridan tahrikli ve destekli oldugunu aktaran Özhaseki, "Yillardir verilen mücadele neticesinde artik PKK'dan, FETÖ'den, DEAS'tan veyahut DHKP-C diye bir baska intikamci örgütten fazlaca bahsedilmiyor. Onlar yok oldular. Daglar, taslar, sehirler temizlendi, ülke huzur içerisinde. Arada bir sizma yaparak sadece canimizi yakmaya çalisiyorlar, hepsi o kadar. Bunlarin da üstesinden gelecek gücümüz var." diye konustu.

Özhaseki, depremselligin ise bundan sonra da yüzyillar boyunca karsilarina çikmaya devam edecegine isaret ederek, Kuzey Anadolu, Dogu Anadolu ve Ege Bölgesi'ndeki fay hattinin yillardir kirilmaya devam ettigini ve binlerce yildir bu fay hatlarinda hareketlilik oldugunu dile getirdi.

Bunu bilerek hareket etmeleri gerektigini ve dogayla kavga edilemeyecegini vurgulayan Bakan Özhaseki, sunlari kaydetti:

"Siz oraya kafa tutarsaniz yüzde 100 yenilirsiniz. Çünkü oradan öyle bir güçlü enerji geliyor ki onunla savasilmaz. Yapacaginiz tek sey onu bilerek hareket etmek. Deprem bölgesinde simdi köy evleri için çelik model gelistiriyoruz. Insallah birkaç ay içerisinde çelik karkas üzerine depreme dayanikli 100 bin civarinda ev yapacagiz. Bakin, bir taraftan da bunlarla ugrasmaya devam ediyoruz. Ufak tefek ekonomik olarak sikintilarimiz olsa da bazi dertlerimiz bulunsa da bütün bu yaralari saracak güce sahibiz. Bizler büyük bir milletiz."

- "Terörle mücadele devam edecek"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginde büyük ve güçlü Türkiye için 88 milyonun tek yumruk çalismalarini sürdürdügünü aktardi.

Ülkeyi ve milleti layik oldugu yerlere ulastirmak için gece gündüz canla basla çalisacaklarini belirten Akar, "Tabi burada engeller olacak. Bir Kovid-19 olacak, bir gün deprem çikacak ve bir de basimizda bu alçaklar, teröristler olacak. Iste burada isinde ve gücünde olan kardesimizi alçakça ve kallesçe sehit ettiler. Fakat Allah'a çok sükür emniyet kuvvetlerimiz bunlarin hesabini sordu, kardesimizin kanini yerde birakmadilar. Terörle mücadele yurt içi ve sinir ötesinde devam ediyor. Insallah en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadele devam edecek." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan fuarin açilisi yapilarak stantlar gezildi.