Batman'da yurtta barinan depremzede kadinlar için örgü kursu açildi Ibrahim Toprak

Batman'da yurtta barinan depremzede kadinlar için örgü kursu açildi Ibrahim Toprak

BATMAN (AA) - Batman'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna yerlestirilen depremzede kadinlar için örgü kursu hizmete girdi.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde evleri yikilan, agir hasar gören 673 depremzede geldikleri Batman'da Süveybe Ana Kiz Ögrenci Yurdu'nda misafir ediliyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce yurtta açilan örgü kursuna depremzede kadinlar ilgi gösterdi. Egitmenler esliginde sis ve tig kullanmayi ögrenen kadinlar, lif, patik, bere, atki, boyunluk ve yelek gibi ürünler yapiyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde egitmen Sabahat Tas, AA muhabirine, kursun kadinlarin el becerilerini gelistirmeleri ve özellikle yasadiklari travmadan uzaklasmalari için açildigini, hafta içi her gün egitim verdiklerini aktardi.

Kursa 50'i askin kadinin katildigini belirten Tas, "Kadinlar, bize 'Iyi ki geldiniz, bir nebze de olsa rahatladik, depremi unuttuk.' diyorlar. Yasadiklari çok büyük bir travma. Örgü bir nevi terapi oldu onlar için." diye konustu.

Kursiyer Selvi Yücel de stres atmak için örgü kursuna katildigini dile getirerek, "Yetkililer ellerinden geleni yapiyorlar. Kafamiz dagilsin, stres atalim diye kursu açtilar. Biz de elimizden geldigince bir seyler yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Arzu Çalisir ise örgü yaparak rahatladiklarini dile getirdi.