Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik gelecekten umutlu:Selçuk Kiliç- "Su anda takim stabil hale geldi. Yeni bir baskanimiz, uzun yillar kontrati olan bir hocamiz var. Son 2 haftadir futbola yönelik yeni bir bakis açisi var. Artik Trabzonspor'un önü daha açik" - "Kontratim devam ediyor. Herhangi bir görüsmemiz olmadi"

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik gelecekten umutlu:Selçuk Kiliç- "Su anda takim stabil hale geldi. Yeni bir baskanimiz, uzun yillar kontrati olan bir hocamiz var. Son 2 haftadir futbola yönelik yeni bir bakis açisi var. Artik Trabzonspor'un önü daha açik"
- "Kontratim devam ediyor. Herhangi bir görüsmemiz olmadi"

TRABZON (AA) - Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, takim olarak kötü günleri geride biraktiklarini ve gelecek için umutlu oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasinda MKE Ankaragücü'nü konuk edecegi maçin hazirliklarini sürdüren bordo-mavili takimin antrenmani öncesi Marek Hamsik, basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

Bordo-mavili takimin Slovak oyuncusu, kulüp fotografçisi Alaattin Kazanci'nin vefat haberini aldiklarini belirterek, kendisini çok sevdiklerini, zor günlerde ailesinin yaninda olduklarini kaydetti.

Uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giymesinin kendisi için çok güzel oldugunu ve gelecekteki durumunu düsünmedigini ifade eden Hamsik, "Çok eglendim bu maçta. Sahada olmanin tadini çikarmaya çalistim. Önümüzdeki kalan 7 haftayi düsünüyorum. Trabzonspor formasiyla elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Sezon sonunda ailemle tatilde olacagiz ama su anda tek düsüncemiz önümüzdeki 7 maç." dedi.

Hamsik, Trabzonspor'da geçirdigi 2 yilin çok özel oldugunu vurgulayarak, söyle devam etti:

"Ilk sampiyonlugumu burada yasadim. Napoli'ye takim, sehir olarak çok benzeyen, kariyerimde özel anlam tasiyan bir yer burasi. Bu sene isler istedigimiz gibi gitmedi. Ne hoca, ne futbolcular, hiç kimse mutlu degil bu durumdan. 35 yasindayim, her gün daha fazla çalisiyorum. Daha iyi insan, daha iyi futbolcu olmak ve kulübe hizmet ederek daha iyi olmasi için çabaliyorum. Hoca degisimi, büyük degisimler yasadik. Herhangi bir takimda bu degisimler sonrasi kolay degildir. Biz de muzdarip olduk bu durumdan. Yeni hoca, yeni hedefler var. Bizim yapacagimiz sey, gelecegi insa etmek için daha çok çalismak."

Hamsik, Trabzonspor'un efsaneleri arasinda sayilmasina iliskin bir soruya, "Eger 2 yillik süreçte bunu basarabildiysem, efsaneler arasinda yer almak benim için büyük mutluluk olur. Benim Hamsik Futbol Akademim var. 400 genç oyuncu futbol oynamaya devam ediyor. Futbol sonrasi isim bu olabilir. Benim de bütün hayatim bir yolculuk üzerine geçti. Bu yolculuk futboldan bir sey ögrenmeye yönelikti. Onlara bilgimi, duygumu, bakis açimi, kendi ögrendiklerimi katabilmeyi düsünüyorum." yanitini verdi.


- "Üç kez hoca degisti"

Sezon basindan itibaren belli sikintilar yasadigini dile getiren Hamsik, söyle devam etti:

"Yasanan sorunlarla alakali, öncelikle Sampiyonlar Ligi hedefinden bahsedebiliriz. Sampiyonlar Ligi'ne katilmak önemliydi. En büyük isteklerinden biriydi. Ekonomik katkisi olacakti. Süper Kupa'yi kazanarak sezona basladik. Ilk haftalar iyi durumdaydik. Sonra yogun maç periyodu, 3 günde bir maç oldu. Antrenmanlara fazla vaktiniz kalmiyor. Maçlar oynayip, istediginiz sonuçlari elde edemediginizde, daha zor döneme giriliyor. Hoca degisimleri, taktiksel degisim oldu. Üç kez hoca degisti. Hiçbir takim için bu durum kolay degil. Su anda takim stabil hale geldi. Yeni bir baskanimiz, uzun yillar kontrati olan bir hocamiz var. Son 2 haftadir futbola yönelik yeni bir bakis açisi var. Artik Trabzonspor'un önü daha açik. Iyi bir gelecege sahip olmak istiyoruz."

Iki oglunun da yetenekli oyuncular oldugunu belirten Hamsik, "Ancak daha 11-13 yasindalar. Gelisim için zamanlari var. Eger bir gün Trabzonspor'da oynama firsati elde ederlerse dünyanin en mutlu babasi olurum." dedi.

Hamsik, kendisini gelecekte hoca olarak gördügünü ifade ederek, "Altyapi mi, A takimda mi olur? Teknik direktör mü, yardimci mi olur? Ona yanit vermek kolay degil. Ögrenmem gerekiyor, bir serüveni tamamlamak gerekiyor. Uzun süre sonra yanitlanabilecek bir soru. Su anda futbola odaklanmis durumdayim. Kontratim devam ediyor. Herhangi bir görüsmemiz olmadi. Önemli olan görüsme degil, Trabzonspor'un daha iyi yerde olabilmesi." ifadesini kullandi.

Hamsik, Napoli'nin 33 yil sonra sampiyon olacak olmasinin kendisini mutlu ettigini anlatarak, "Geçmiste zor dönem yasadi. Belki sampiyonluk sonrasi sehirde aylar sürecek kutlamalar olur. Ben Trabzonspor'da da antrenman ve maçlar oynayacagim için orada bulunmam çok mümkün görünmüyor." diye konustu.