Edirne'de camiler ramazan ayina hazirlandiGökhan Balci

Edirne'de camiler ramazan ayina hazirlandiGökhan Balci

EDIRNE (AA) - Edirne Müftüsü Hasan Basoglu, Selimiye Camisi basta olmak üzere kentteki camilerin ramazan ayina hazir oldugunu söyledi.

Basoglu, AA muhabirine, yerli ile yabanci turistlerin ramazan ayinda bolca ziyaret ettigi camileri ve sosyal alanlari müftülük olarak en güzel sekilde hazirlamaya çalistiklarini söyledi.

Edirne deyince akla ilk olarak Selimiye Camisi'nin geldigini belirten Basoglu, sunlari söyledi:

"Selimiye Camisi tadilatta. Ama yine devletimiz, vakiflarimiz, Müftülügümüz, Sayin Valimizin himayelerinde ve emirlerinde ibadete açik kismi var. Yani Selimiye'yi tamamen kapatarak tadilat onarim yapmiyoruz. Onarimda ancak en az bes yüz kisinin namaz kilacagi bir sekilde orada imkan var. Selimiye'miz basta olmak üzere camilerimizde teravih namazi kilacagiz. Atalarimizin bize biraktigi bu muhtesem camilerde beraberce ibadet edecegiz insallah."

Basoglu, Selimiye, Eski ve Üç Serefeli camilerde haftada 2'ser gün Enderun usulü teravih namazi kilinacagini dile getirdi.

Lari ve 2. Bayezid camilerinde hatimle teravih namazi kilinacagini belirten Basoglu, Hasan Sezai ve Darül Hadis camilerinin bahçesinde de vatandaslarin katkilariyla iftarlar verilecegini ifade etti.

Il Müftülügü olarak ramazan ayini Edirne halkiyla birlikte en güzel sekilde geçirmek istediklerini vurgulayan Basoglu, "Bu sene Edirne'de bizim çok özel misafirlerimiz var. 5 bine yakin depremzede kardesimiz var. Valiligimizin himayelerinde, onlarin destekleriyle Türkiye Diyanet Vakfi'miza gelen bagislarla bu kardeslerimize ramazan ayinda da insallah ensar olacagiz." diye konustu.