Dogu Anadolu'da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlandiCüneyt Çelik,Faruk Küçük,Günay Nuh,Sidar Can Eren,Abdullah Söylemez,Kemal Özdemir- Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Agri ile Tunceli'de, basin açiklamasi ve kutlama programlari yapildi

Dogu Anadolu'da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlandiCüneyt Çelik,Faruk Küçük,Günay Nuh,Sidar Can Eren,Abdullah Söylemez,Kemal Özdemir- Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Agri ile Tunceli'de, basin açiklamasi ve kutlama programlari yapildi

ERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Agri ve Tunceli'de, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla etkinlikler düzenlendi.

Erzurum'da, Hak-Isçi Sendikalari Konfederasyonuna (HAK-IS) bagli sendika temsilcileri ve üyeler, Havuzbasi Kent Meydani'nda basin açiklamasi yapti.

HAK-IS Erzurum Sube Baskani Sahin Girmenç, burada yaptigi konusmada, uluslararasi birlik, mücadele ve dayanisma günü olan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladiklarini söyledi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde binlerce emekçinin vefat ettigini ifade eden Girmenç, söyle konustu:

"Emegimizin ve alin terimizin karsiligi için issizlik ve gelir endisesi olmayan onurlu bir hayat için birlik, dayanisma ve beraberlik ruhu ile meydanlarda sizlerin güçlü sesi olmaya devam edecegiz. HAK-IS olarak ülkemizi korumak için canlarini hiçe sayan sehit ve gazilerimizi, dünyanin dört bir yaninda is kazasi ve meslek hastaliklarinda hayatini kaybeden emekçi kardeslerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz."

Girmenç, sendikal örgütlenmelerin önündeki engellerin kaldirilmasini istediklerini belirterek, toplu pazarlik kapsaminin genisletilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye tasinmasini talep etti.

- Kars

Kars'ta Hak-Is Konfederasyonu ve 1 Mayis Tertip Komitesince etkinlik düzenlendi.

GAMP Konagi yanindaki parkta düzenlenen programda, ilk olarak HAK-IS Konfederasyonu öncülügünde basin açiklamasi yapildi.

Daha sonra STK temsilcileri ve üyeler halay çekerek 1 Mayis'i kutladi.

- Ardahan

Ardahan'da Milli Egemenlik Parki'ndaki Atatürk Aniti önünde toplanan grup adina konusan HAK-IS Ardahan Temsilcisi Serhat Yildiz, 1 Mayis'i kutlamak için toplandiklarini söyledi.

Yildiz, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerde hayatini kaybeden isçilere Allah'tan rahmet diledi.

Daha sonra DISK ve diger bazi sendika temsilcileri de ayni bölgede bir araya gelip açiklama yapti.

Hatif saganagin etkili oldugu etkinlige, Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir ve CHP Ardahan Il Baskani Yalçin Tastan da katildi.

- Tunceli

Tunceli'de de Sanat Sokagi’nda toplanan bazi siyasi parti, sendika ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile üyelerinin olusturdugu gruplar, Seyit Riza Meydani'na yürüdü.

"Yasasin 1 Mayis" slogani atan gruplar, meydan girisinde polis kontrolünden geçerek alana alindi.

Konusmalarin ardindan etkinlikte müzik dinletisi gerçeklestirildi, katilimcilar halay çekerek 1 Mayis’i kutladi.

- Agri

Agri'da da Hak-Is ve bagli sendikalar Millet Bahçesi'nde program düzenledi.

Hak-Is Il Baskani Ahmet Varol, burada yaptigi konusmada, sendika olarak saglik, refah dolu yarinlar ve güçlü gelecek için taleplerini meydanlardan yüksek sesle haykirdiklarini söyleyerek, "Ülkemizin birlik ve dayanisma ruhuna en çok ihtiyaci oldugu bu zor zamanlarda ülkemizin gelecegi ve istikrari için üretmeye ve çalismaya devam ediyoruz. Ülkemizin birligi, bütünlügü ve emegimizin gelecegi için Hak-Is olarak sendikalarimiz ve tüm teskilatimizla omuz omuza mücadele veriyoruz." dedi.

- Erzincan

Erzincan'da ise sendika, dernek ve bazi siyasi parti temsilcileri eski otogar alaninda toplandi.

Ellerinde çesitli dövizler ile Türk bayraklari tasiyan gruptakiler, Fevzi Pasa Caddesi'nden slogan atarak Cumhuriyet Meydani'na yürüdü.

Gruptakiler, polis kontrol noktalarinda üst aramasinin ardindan alana alindi.

Etkinlik, konusmalarin ardindan konserle sona erdi.