Memur-Sen Genel Baskani Yalçin'dan seyyanen zam talebi:Özcan Yildirim- "Oransal zamlarda yukarisi ile asagisi arasinda makas açildigi için düsük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alim gücünün yükseltilmesini istiyor"

Memur-Sen Genel Baskani Yalçin'dan seyyanen zam talebi:Özcan Yildirim- "Oransal zamlarda yukarisi ile asagisi arasinda makas açildigi için düsük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alim gücünün yükseltilmesini istiyor"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, "Oransal zamlarda yukarisi ile asagisi arasinda makas açildigi için düsük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alim gücünün yükseltilmesini istiyor." dedi.

Yalçin, Haci Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olagan Genel Kurulunda, Kahramanmaras merkezli depremlerde yasamini yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Memur-Sen'in her zaman ülkenin ve mazlumun yaninda durdugunu belirten Yalçin, "Ülkemizin birligi, yeryüzünün dirligi için hep omurgali durmaya devam ediyoruz." diye konustu.

Türkiye Yüzyili için atilan adimlari gördüklerini ve bu adimlari desteklerini söyleyen Yalçin, savunma sanayinden enerji politikalarina, Karadeniz gazindan nükleer enerjiye, yerli otomobilden TCG Anadolu'ya kadar atilan adimlari takdir ettiklerini dile getirdi.

Tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de bazi ekonomik sikintilarin yasandigina söyleyen Yalçin, sunlari kaydetti:

"Fiyatlar yükseldi, kiralar gerçekten insafin disina çikti. Sizin konut seferberliginiz çok kiymetli. Bundan dolayi sizin çözüme yönelik attiginiz her adimi destekliyoruz. Fiyat istikrarsizligi var olan sorunu daha da derinlestiriyor. Bizim için en büyük zam, düsük enflasyon ve fiyat istikraridir. Emek kesimi olarak atilan adimlari kiymetli buluyor, sürdürülebilir olmasi konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

- "Afet bölgesindeki kamu görevlilerine tazminat verilsin"

Ali Yalçin, memurlarin devletin is gören eli oldugunu ve güçlü Türkiye'nin güçlü memurlarla mümkün olacagini belirterek, söyle devam etti:

"Onun için Türkiye Yüzyili vizyonuna yakisir, emegin gücü, Türkiye'nin gücü anlayisiyla kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal haklarina iliskin taleplerimizi 1 Mayis vesilesiyle de ifade etmek isterim. 5 milyonu askin kamu görevlisinin 2024-2025 yillarini kapsayan toplu sözlesmesini agustos ayi içerisinde yapacagiz. Fakat bu yasanan fiyat artisi ve alim gücünün düsmesi, kamu görevlisini ve emeklisini zorlamaktadir. Toplu sözlesme sürecine gitmeden önce aileleriyle birlikte 20 milyonu asan kesimin, ivedilikle çözülmesi gereken bazi basliklari var. Oransal zamlarda yukarisi ile asagisi arasinda makas açildigi için düsük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alim gücünün yükseltilmesini istiyor. Yardimci hizmetler sinifi kaldirilarak, genel idari hizmetlere dahil edilsin. Afet bölgesi kamu görevlilerine tazminat verilsin. Bayram ikramiyesi kamu görevlilerine de verilsin. Görevde yükselme/unvan degisikligi periyodik hale getirilsin. Kira yardimi verilsin, emekli kamu görevlilerine aile yardimi devam etsin."