Paralimpik Oyunlari'na kota alan özel sporcu Ebru Acer'den madalya sözü:Muhammed Boztepe- "Hem altin madalya kazandigim hem de kota aldigim için çok mutluyum. Paralimpik masa tenisi, ilk defa 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda temsil edilecek"

Paralimpik Oyunlari'na kota alan özel sporcu Ebru Acer'den madalya sözü:Muhammed Boztepe- "Hem altin madalya kazandigim hem de kota aldigim için çok mutluyum. Paralimpik masa tenisi, ilk defa 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda temsil edilecek"

ANKARA (AA) - Fransa'da süren 2023 VIRTUS Global Oyunlari'nda elde ettigi basariyla para masa tenisi bransinda 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na katilma hakki elde eden Ebru Acer, madalya sözü verdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Vichy kentindeki organizasyonda kadinlar klas 11 kategorisinde altin madalya kazanan Ebru Acer, özel sporcular tarihinde ilk defa para masa tenisi bransinda olimpiyatlara kota alan sporcu oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ebru Acer, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na katilma hakki elde ettigi için mutlu oldugunu belirterek, "Maçlara çok iyi hazirlandim. Hem altin madalya kazandigim hem de kota aldigim için çok mutluyum. Paralimpik masa tenisi ilk defa 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda temsil edilecek. Emegi geçen hocalarima tesekkür ediyorum. Paris'te de madalya kazanacagima söz veriyorum." ifadelerini kullandi.

Milli sporcu, özel sporculara her zaman destek veren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin'a tesekkür etti.

- Aydin: "Bir federasyon baskani için belki de en mutlu andir"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin, Fransa'da büyük bir mutluluk ve gurur yasadiklarini vurguladi.

"Cumhuriyet ve federasyonumuz tarihinde Ebru Acer ile ilk kez masa tenisi bransinda paralimpik oyunlarina kota alarak, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na gitme hakki kazandik." ifadelerini kullanan Aydin, sunlari söyledi:

"Bir federasyon baskani için belki de en mutlu andir. Özel sporcumuz Ebru Acer ve antrenörlerimizi bu basari için tebrik ediyorum. 2020 yilinda sadece atletizmle paralimpik oyunlarina katilirken, simdi masa tenisi bransiyla da yer alacagiz. Özel sporcumuz Ebru Acer'in Paralimpik Oyunlari'nda da ülkemizi en güzel sekilde temsil edecegine inancimiz tamdir. Bu çok gurur verici. Özel sporcularimiza verilen deger sayesinde bugün burada ülkemizi en iyi sekilde temsil ediyorsak, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan sayesindedir. Burada alinan sampiyonlugu bütün camiamiza hediye ediyoruz."

Atletizm, yüzme ve masa tenisi bransinda devam eden Global Oyunlar, 10 Haziran'da sona erecek.