Amasya'da depremzedelerin ihtiyaçlari "sosyal market" ile karsilaniyorHülya Turan

Amasya'da depremzedelerin ihtiyaçlari "sosyal market" ile karsilaniyorHülya Turan

AMASYA (AA) - Amasya'nin Merzifon ilçesinde misafir edilen depremzedelerin giysi ve diger ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla sosyal market açildi.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenenlerin yaralarinin sarilmasi amaciyla ilçede baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor.

Merzifon Kaymakamligi koordinesinde baslatilan yardim kampanyasi kapsaminda hayirseverlerin destegiyle spor salonunda olusturulan sosyal market'te kiyafet, ayakkabi ve oyuncak reyonlari yer aliyor.

Sosyal marketin gönüllü görevlilerinden Gülsüm Gül, AA muhabirine, depremzede ailelere yardimci olmak için çalistiklarini belirterek, "Depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilayabilecegi, kendilerini rahat hissedebilecekleri magaza konseptinde hizmet veriyoruz. Deprem bölgesinden gelen aileler markette ücretsiz alisveris yapiyor. Böyle bir çalismada yer almaktan, ailelere yardimci olmaktan son derece mutlu ve gururluyum." dedi.

Marketten alisveris yapan depremzedelerden Özge Dogan da kendilerine yardim eli uzatan herkese tesekkür ederek, "Malatya'dan Merzifon'daki akrabalarimin yanima geldim. Sag olsun, herkes ilgileniyor. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Verilen hizmet çok güzel. Allah kimseye yasadiklarimizi yasatmasin." ifadelerini kullandi.