Gençlerin yüzde 73'ü teknoloji kullaniminin ögrenmeyi kolaylastirdigina inaniyorHatice Senses Kurukiz- GoStudent Kurucu Ortagi ve CEO'su Felix Oshwald: - "Gen Z ve Alpha, büyük hayalleri olan motive ve hirsli bir nesil. Egitimin Gelecegi Raporu arastirmasi ile Avrupa'daki binlerce çocugun egitimlerinden ne talep ettiklerini, nasil gelismesini istediklerini ve beklentilerini dinledik"

Gençlerin yüzde 73'ü teknoloji kullaniminin ögrenmeyi kolaylastirdigina inaniyorHatice Senses Kurukiz- GoStudent Kurucu Ortagi ve CEO'su Felix Oshwald:
- "Gen Z ve Alpha, büyük hayalleri olan motive ve hirsli bir nesil. Egitimin Gelecegi Raporu arastirmasi ile Avrupa'daki binlerce çocugun egitimlerinden ne talep ettiklerini, nasil gelismesini istediklerini ve beklentilerini dinledik"

ISTANBUL (AA) - GoStudent, genç nesillerin gelecege daha iyi hazirlanmasi, gençlerin ve ebeveynlerin egitimden ne bekledigini ve egitim sürecinin nasil gelistirilebilecegini anlamak amaciyla Avrupa'da "GoStudent Egitimin Gelecegi Raporu" arastirmasini hayata geçirdi.

GoStudent'ten yapilan açiklamaya göre, teknoloji insanlarin hayatlarinin her yönünde etkili. Teknolojinin gündelik yasamin akisinda kolaylik sagladigi konusulurken, egitim hayatina etkisi de gündemden düsmüyor.

GoStudent'in Z ve Alfa kusagi üzerinde yaptigi son arastirmaya göre de teknolojinin, gelecekte egitim ve ögrenme üzerindeki etkisini ciddi bir sekilde ortaya koyuyor.

Arastirma, Z ve Alfa kusaklarinin, hem bilgi hem de pratik beceriler kazanabilmek için bütünsel bir ögrenme deneyimi talep ettigini ortaya koyuyor.

Gençlerin yüzde 91'i sevdikleri bir ise sahip olmanin onlar için öncelikli oldugunu belirtiyor. Her dört gençten üçü, (yüzde 75) egitimlerinde teknolojinin daha fazla kullanildigini görmek istiyor. Gençlerin yüzde 73'ü teknolojinin ögrenmeyi kolaylastirabilecegine, yüzde 69'u da yaraticiliklarini besleyebilecegine inaniyor.

- Gençlerin yüzde 59'u gelecek 5 yil içinde yapay zeka ile daha fazla sey ögrenmek istiyor

Yapay zeka, özellikle son dönemde insan yazisini taklit etme becerisiyle heyecan ve tartisma yaratan ChatGPT'nin çikmasiyla birlikte gündemde yerini aldi.

Gençler de okulda teknolojiyle ilgili daha fazla konu ögrenmek için güçlü bir istek duyuyor ve arastirmaya göre her iki kisiden biri video oyun programlama (yüzde 51) veya yapay zeka (yüzde 50) hakkinda bilgi edinmek istiyor. Yapay zekanin, devasa is alanlarini degistirme potansiyeliyle hayatimizda giderek artan bir varlik haline gelmesi bekleniyor.

Siniflarda teknolojinin kullanimi soruldugunda ise gençlerin yüzde 75'i, okullarinin kendilerini gelecekteki islerine hazirlamak için müfredata daha fazla teknoloji dahil etmesini ve yüzde 76'si teknolojiyi kullanmak üzere egitilmis olmayi istiyor.

Gençlerin sadece yarisi (yüzde 52) ögretmenlerinin teknoloji konusunda iyi olduguna ve onu kullanmaya tesvik ettigine inaniyor. Her üç ögrenciden ikisi ise de teknolojiyi kullanmak için iyi egitildiklerini düsünüyor.

- Metaverse, gelecek yillarda daha etkili bir sekilde ögrenmek için kilit bir rol oynayacak

Metaverse, ögrenmeyi etkilesimli hale getirme, çocuklari tarihsel dönemleri sanal olarak ziyaret etme, yabanci meyve pazarlarindaki saticilarla sohbet etme ve birinci sinif laboratuvarlarda deneyler yapma gibi ögrenme firsatlari açisindan oldukça zengin görünüyor.

Arastirmaya göre, Avrupa'daki çocuklarin yüzde 80'i Metaverse'ü egitim amaçli kullanmayi faydali olarak görürken, bu oranin ebeveynlerde de hiç de azimsanmayacak oranlarda olmasi dikkati çekiyor. Avrupa'daki ebeveynlerin yüzde 68'i Metaverse'ü egitim amaçli kullanmanin yararli oldugunu düsünüyor.

Gençlerin yüzde 64'ü Metaverse'ün egitimi daha eglenceli hale getirecegini düsünürken, yüzde 63'ü, Metaverse'ün gerçek hayatta gelecekteki islerini seçmeden önce sanal bir dünyada isleri test etmelerine izin verecegini düsünüyor.

Ayrica gençlerin yüzde 60'i, Metaverse'ün okuldaki ögretmenleri disinda ilham veren insanlardan ögrenmelerine olanak saglayacagini ve yüzde 43'ü Metaverse'ün fiziksel sinifin yerini alacagini düsünüyor.

Açiklamada, arastirma ile ilgili görüslerini belirten GoStudent Kurucu Ortagi ve Üst Yöneticisi (CEO) Felix Oshwald, su ifadeleri kullandi:

"Gen Z ve Alpha, büyük hayalleri olan motive ve hirsli bir nesil. Egitimin Gelecegi Raporu arastirmasi ile Avrupa'daki binlerce çocugun egitimlerinden ne talep ettiklerini, nasil gelismesini istediklerini ve beklentilerini dinledik. Arastirma sonucunda gördük ki gençler, yeni teknolojilerden ilham aliyorlar ve ögrenmelerinin sinifin dört duvarini asmasini, onlari yetiskinlige hazirlayacak yasam becerileri ve ilgi alanlari gelistirmesini istiyorlar. Daha bütüncül bir ögrenme deneyimini arzuluyorlar. Biz de GoStudent olarak gençlerin ve ailelerin ihtiyaçlarini anlayarak, her çocugun potansiyelini ortaya çikarabilir ve gelecekte daha iyi bir egitim modeli saglayabiliriz."