Sigortam.net, konut sigortasi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri açikladiUgur Aslanhan- Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz: - "DASK yalnizca deprem ve deprem sonucu meydana gelen sel, yangin gibi dogal afetler sebebiyle binada olusan maddi hasarlara karsi güvence saglarken, konut sigortasi hem evi hem de konut içerisinde yer alan tüm esyalari kapsayan çok daha genis boyutlu bir güvence imkani sunuyor"

Sigortam.net, konut sigortasi seçerken dikkat edilmesi gerekenleri açikladiUgur Aslanhan- Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz:
- "DASK yalnizca deprem ve deprem sonucu meydana gelen sel, yangin gibi dogal afetler sebebiyle binada olusan maddi hasarlara karsi güvence saglarken, konut sigortasi hem evi hem de konut içerisinde yer alan tüm esyalari kapsayan çok daha genis boyutlu bir güvence imkani sunuyor"

ISTANBUL (AA) - Sigortam.net, evini güvenceye almak isteyenlerin kendilerine uygun poliçeyi seçebilmeleri için dikkat etmeleri gereken önemli noktalari açikladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan vatandaslarin, Zorunlu Deprem Sigortasi ile konut sigortasi yaptirirken nelere dikkat etmeleri gerektigine dair akillarindaki soru isaretleri artti.

Sigortam.net, toplumda sigorta bilincini artirma, karmasik sigorta ürünlerini daha anlasilir ve erisilebilir kilma hedefiyle özellikle afet durumlarina karsi sahip olunmasi gereken sigorta ürünlerini açikladi.

Türkiye genelindeki konutlarin yüzde 55,4'ünde Zorunlu Deprem Sigortasi bulunurken, konut sigortasindaki oranlar çok daha geride kaliyor. Afet durumlarinda hem evin degerini daha yüksek oranda karsilayan hem de ev içerisindeki esyalari güvenceye alan tam bir maddi koruma için konut sigortasi sahibi olmak önem tasiyor.

- "Konut sigortasi maddi kaybi gerçek anlamda karsilamaya daha yakin"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Bora Uludüz, depremlerin ardindan yasanan aciya isaret ederek, afetlerin yaralarini sarmaya çalisirken gelecekte yasanabilecek olasi felaketlere karsi önlem almayi unutmamak gerektigini bildirdi.

Dünya Bankasi'nin depremin dogrudan fiziki zararinin 34,2 milyar dolar olacagi öngörüsünde bulundugunu aktaran Uludüz, depremde zarar gören konutlar için toplam DASK teminatinin 25 milyar lira olarak hesaplandigini anlatti.

Uludüz, risklerin yurt disi ile paylasilmasinin önemine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Sigorta güvencesi saglamanin en önemli yani, risklerin gerçeklesmesi durumunda, maddi yükün reasürans yoluyla yurt disiyla paylasilmasini saglamak. Düsük sigorta oranlari nedeniyle yasanan afetlerin tüm maddi zararini milli ekonomimiz araciligiyla karsilamak zorunda kaliyoruz. Bireysel düzeyde ise DASK ile sinirli bir güvence elde ederken, konut sigortasi ile daha kapsamli, yasadigimiz maddi kaybi gerçek anlamda karsilamaya daha yakin bir güvence elde edebiliyoruz. Bu yüzden Sigortam.net olarak hem müsterilerimizde hem de genel olarak toplumda sigortalilik bilincinin yerlesmesine büyük önem veriyoruz."

- "DASK sadece binayi, konut sigortasi ise evi ve esyalari korur"

Bora Uludüz, DASK'in yalnizca deprem ve deprem sonucu meydana gelen sel, yangin gibi dogal afetler sebebiyle binada olusan maddi hasarlara karsi güvence sagladigini, konut sigortasinin ise hem evi hem de konut içerisinde yer alan tüm esyalari kapsayan çok daha genis boyutlu bir güvence imkani sundugunu anlatti.

DASK'in belirli bir miktara kadar güvence sagladigini, evin gerçek degerini güvence altina almak için konut sigortasi sahibi olmak gerektigini vurgulayan Uludüz, "Yani aslinda konut sigortasi ile metrekare basina belirlenen DASK teminatindan çok daha yüksek teminatlara konut sigortasi sayesinde ulasmak mümkün olabiliyor. Konut fiyatiyla karsilastirildiginda oldukça uygun olan konut sigortasi poliçeleri, günlük hayatta yasanabilecek hirsizlik, elektrik ve su tesisati kaynakli sorunlar gibi olumsuzluklari da kapsiyor." ifadelerini kullandi.

- "DASK poliçesi güncel olmali, kiracilar mutlaka konut sigortasi yaptirmali"

Sigortam.net CEO'su Uludüz, DASK'in her sene yenilenmesi gerektigini animsatarak, ev sahibi tarafindan yaptirilmasi zorunlu olan Zorunlu Deprem Sigortasi'nin olup olmadiginin kiracilar tarafindan da kontrol edilmesinin büyük önem tasidigini bildirdi.

Uludüz, "Sigorta yaptirilacak konutta kiraci ya da ev sahibi olmak, teminatlarin kapsami açisindan önemli. Ev sahipleri için bina ve esya teminatini bir arada almak gerekirken, kiracilarin da esyalarini güvenceye almak için ayrica poliçe olusturmasi gerekiyor. Bu nedenle kendi esyalarini koruma altina almak isteyen kiracilarin konut sigortasi yaptirmasi önem teskil ediyor." uyarisinda bulundu.

- Poliçe satin alinirken dikkat edilmesi gerekenler

Konut sigortalarinda farkli sirketler farkli kapsamlarda seçenekler sunabildigi için poliçe satin alirken dikkat edilmesi gerekenler söyle siralandi:

"Herhangi bir hasar ya da kayip durumunda, kaybin karsilanmasini garanti altina almak için metrekare birim fiyatlarindaki güncel degerlemeleri takip etmeye önem vermek gerekiyor. Ev sahipleri DASK ve konut sigortasi yaptirdiklarinda, belirli limitlerde olmak sartiyla kira gelir vergisi indirimi hakkindan yararlanabiliyor. Konut sigortasi, poliçenin olusturuldugu tarihten sonra meydana gelecek hasarlari karsiliyor. Konut sigortasi, poliçe kapsamina giren evdeki bazi teknolojik cihazlar için de güvence saglayabiliyor. Ancak bu teminatlarin olusturulmasinda cihaz yasina da dikkat etmek gerekiyor. Afet durumlarinda esyaya gelen hasar, manevi tazminat, kira kaybi, tasinma yardimi gibi ödemeler sigorta sirketlerine göre degismekle birlikte konut sigortasi kapsaminda yer aliyor. Konut sigortasi poliçe fiyatlari, binanin bulundugu bölgeye ve ile göre degiskenlik gösterebiliyor."