Dolar/TL, 19,22 seviyesinden islem görüyorMurat Aslan

Dolar/TL, 19,22 seviyesinden islem görüyorMurat Aslan

ISTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne deger kazanciyla baslamasinin ardindan 19,2200 seviyelerinden islem görüyor.

Dün yükselis egiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanisa göre yüzde 0,1 artisla 19,1960'tan tamamladi.

Dolar/TL, yeni güne de yükselisle baslamasinin ardindan saat 10.15 itibariyla önceki kapanisinin yüzde 0,1 üzerinde 19,2200'den islem görüyor. Ayni dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 artisla 20,9820'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 primle 23,9220'den satiliyor.

Dün yüzde 0,5 azalisla günü 102 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, su siralarda önceki kapanisa paralel seyrediyor. Avro/dolar paritesi ise önceki kapanisinin yüzde 0,1 üzerinde 1,0910'dan alici buluyor.

Analistler, dünya genelinde yavaslayan ekonomik aktivite ve artan petrol fiyatlarinin enflasyonla mücadeleyi sekteye ugratabilecegi endisesiyle varlik fiyatlarinin yön bulmakta zorlandigini söyledi.

Dün St. Louis Fed Baskani James Bullard, özel bir televizyon kanalina yaptigi açiklamada, petrol fiyatlarindaki artisin enflasyonu düsürme isini simdilik daha da zor bir hale getirdigini belirterek, bu durumun uzun süreli etkisinin olup olmayacaginin henüz bilinemeyecegini kaydetti.

ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) gelecek toplantida yüzde 58 ihtimale 25 baz puan faiz artiracagi öngörülürken, son gelismelerin ardindan para piyasalarinda bu adimin Banka'nin son faiz artisi olacagi tahmin ediliyor.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de fabrika siparisleri ve dayanikli mal siparisleri basta olmak üzere veri gündeminin takip edilecegini bildiren analistler, teknik açidan dolar endeksinde 101,5'in destek, 103 seviyesinin direnç konumunda oldugunu kaydetti.