Medical Point'ten Yaslilar Haftasi'nda Gaziantep'teki Moral Evine ziyaretMuhammet Emin Horuz- Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin: - "Yaslilarimizin hayat kalitesinin artirilmasi ve korunmasi amaciyla düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz aliskanligi kisa ve uzun dönemde saglikli yas almanin en önemli belirleyicisidir"

Medical Point'ten Yaslilar Haftasi'nda Gaziantep'teki Moral Evine ziyaretMuhammet Emin Horuz- Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin:
- "Yaslilarimizin hayat kalitesinin artirilmasi ve korunmasi amaciyla düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz aliskanligi kisa ve uzun dönemde saglikli yas almanin en önemli belirleyicisidir"

ISTANBUL (AA) - Medical Point Gaziantep Hastanesi, Yaslilar Haftasi'nda yaslilik ve saglikla ilgili farkindaligin artirilmasi amaciyla Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Moral Evi'ni (Alzheimer Hastalari ve Hasta Yakinlari Bulusma Merkezi) ziyaret etti.

Hastaneden yapilan açiklamaya göre, Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin, Nöroloji Uzm. Dr. Figen Sensoy, Bashemsire Yardimcisi Gökçe Türk, Kurumsal Iletisim Müdürü Seval Türk, Moral Evi’nde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Daire Baskani Yusuf Çelebi ve Moral Evi Birim Sorumlusu Eda Tagman ile bir araya geldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Sahin, "Yaslilarimizin hayat kalitesinin artirilmasi ve korunmasi amaciyla düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz aliskanligi kisa ve uzun dönemde saglikli yas almanin en önemli belirleyicisidir. Bu baglamda, Yaslilar Haftasi nedeniyle ulu çinarlarimizi ziyaret ederek onlari hiçbir zaman unutmadigimizin mesajini vermek istedik. Büyüksehir Belediyesi Daire Baskani Yusuf Çelebi'ye ve ekibine yaslilarimiz için gerçeklestirdigi çalismalardan dolayi sükranlarimi sunarim." ifadelerini kullandi.

Nöroloji Uzm. Dr. Figen Sensoy ise bugünün toplumlarinda egitim ve gelir düzeyindeki artis, beslenme aliskanliklarinin farklilasmasi, bulasici hastaliklarin kontrolü gibi faktörlerin beklenen yasam süresinin artmasini sagladigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Gelismis ülkelerde öne çikan yaslanma olgusu, artik gelismekte olan ülkeler açisindan da önem kazanmakta bu sebeple ülkemizde yasli nüfus giderek artmaktadir. Yasli nüfusun artan orani yaslilara sunulan saglik hizmetlerinin de çesitlenmesini gerektirmektedir. Alzheimer hastaligi da yasli nüfusun artmasi ile de artis gösterebilmektedir. Bu tür hastalarimizin medikal tedavilerinin yani sira rehabilitasyonunda da Moral Evi gibi kurumlarin da önemi oldukça büyüktür."