TBESF Asbaskani Canyurt, dünya sampiyonu Bilek Güresi Milli Takimi'na güveniyorTahir Turan Eroglu- Bilek Güresinden Sorumlu Asbaskan Taner Canyurt: "Bedensel engelliler para bilek takimi olarak dünya sampiyonuyuz. Dünyada sayili takimlardaniz" - "Hedefimiz, Avrupa ve dünya sampiyonlugu. Bilegine güvenen gelsin"

TBESF Asbaskani Canyurt, dünya sampiyonu Bilek Güresi Milli Takimi'na güveniyorTahir Turan Eroglu- Bilek Güresinden Sorumlu Asbaskan Taner Canyurt:
"Bedensel engelliler para bilek takimi olarak dünya sampiyonuyuz. Dünyada sayili takimlardaniz"
- "Hedefimiz, Avrupa ve dünya sampiyonlugu. Bilegine güvenen gelsin"

KOCAELI (AA) - TAHIR TURAN EROGLU - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) Bilek Güresinden Sorumlu Asbaskani Taner Canyurt, uluslararasi organizasyonlardaki basarilarini sürdürmek istediklerini söyledi.

Ekim 2022'de Antalya'da düzenlenen 40. Dünya Bilek Güresi Sampiyonasi'nda 4 altin, 3 gümüs ve 6 bronz madalya kazanan bilek güresçileri, haziran ayinda Moldova'da gerçeklestirilecek Para Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi'nda da rakiplerini geride birakarak zirvede yer almak istiyor.

TBESF'nin Bilek Güresinden Sorumlu Asbaskani Taner Canyurt, AA muhabirine, Kocaeli'de 18-19 Mart'ta yapilan Türkiye Sampiyonasi'nda dereceye giren sporcularin, teknik kurulda degerlendirilmesinin ardindan milli takim kadrosunun olusturulacagini belirtti.

Avrupa Sampiyonasi'nin ardindan Dünya Sampiyonasi'nin yapilacagini aktaran Canyurt, "Hedefimiz, Avrupa ve dünya sampiyonlugu. Bilegine güvenen gelsin." dedi.

Canyurt, daha önce alinan basarili sonuçlari tekrarlamak istediklerini anlatarak, "Bedensel engelliler para bilek takimi olarak dünya sampiyonuyuz. 2 dünya, 2 Avrupa sampiyonlugumuz var. Dünyada sayili takimlardaniz." diye konustu.

Milli takimin haziran ayinda düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'nda bayragi göndere çektirecegine inandigini ifade eden Canyurt, sampiyonlugu sürdürmek zorunda olduklarini dile getirdi.


- "Amaç, sampiyonlugun da ötesinde engellilerimizin sosyallesmesi"


Canyurt, tüm sikintilara ragmen engelli sporcularin büyük mücadele verdigini vurgulayarak, "Birçok zorluk asarak buralara geliyorlar. Her seyin basinda çalisma geliyor. Federasyonumuzun bilek güresine verdigi önemi de yansitiyor. Basari, hem çalisma hem de verilen önem ve deger sonucu ortaya çikiyor." seklinde konustu.

Canyurt, öncelikli hedeflerinin engelli bireyleri topluma kazandirmak ve sosyallestirmek olduguna degindi.

Engellilerin sporla öz güven kazandigina ve sosyal hayata dahil olduklarina dikkati çeken Canyurt, "Burada esas amaç sampiyonlugun da ötesinde engellilerimizin sosyallesmesi, sporla kendini kabul ettirmesi." ifadesini kullandi.

Canyurt, engellilerin hem sagligi hem de ülke basarisi için spor yapmasi gerektigine isaret ederek, "Devletimiz her türlü imkani sagliyor, onlarin da bu imkandan faydalanip spor yapmasini istiyorum." degerlendirmesinde bulundu.