Stella, kafa kemigi kiriklarinin tedavisinde yeni nesil tedavi imkani sunuyorFurkan Gençoglu

Stella, kafa kemigi kiriklarinin tedavisinde yeni nesil tedavi imkani sunuyorFurkan Gençoglu

ISTANBUL (AA) - INVAMED, AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen Stella Kranial Kaplama Sistemi ile kafa kemigi kiriklarinin tedavisinde yeni nesil bir teknoloji sundugunu duyurdu.

INVAMED'den yapilan açiklamaya göre, beyin dokusunu çevreleyen kafatasinda bulunan kemiklerden birinde ya da birden fazlasinda meydana gelen kiriklara kafa kemigi kiriklari deniliyor. Bu kemiklerin kirilmasi için kafatasina oldukça agir bir darbe almis olmak gerekiyor. Trafik kazasi, darp, agir sporlar ve düsme gibi sebepler bu kiriklarin olusumuna neden olarak gösterilebiliyor.

Kemigin kirilma sekline bagli olarak çökme kirigi, açik kirik, çizgisel kirik, kafa tabani kiriklari gibi degisik türlerde kafatasi kiriklari gözlemlenebiliyor. Bazi kirik tipleri sonucunda oldukça ciddi saglik problemleri meydana gelebiliyor. Beyin hasari, beyin kanamasi, epilepsi (sara) nöbeti ve enfeksiyon bu tip kiriklar sonrasinda görülebiliyor.

Kafa kemigi kiriklarinda travmanin oldugu yerde, agri, sislik, kanama, kiside kusma, bilinç bulanikligi, burun kanamasi, yüzde hissizlesme, göz altlarinda ya da kulak arkasinda morluk, burundan seffaf su gelmesi (beyin omurilik sivisi) ve bas dönmesi gibi bulgular gözlemlenebiliyor.

Bu tür kafatasinda meydana gelen travmalarda acil tibbi müdahale almak hayati öneme sahip oluyor. Çizgisel kiriklar meydana geldiginde genellikle cerrahi müdahale gerekli olmamakla birlikte, kafa kemigi kirikli birçok hastada cerrahi müdahale mecburiyet haline geliyor. Tedavinin asil amaci agriyi kontrol altina alma, iyilesmeyi destekleme ve komplikasyonlari önleme amaci tasiyor. Bunun yaninda, komplikasyonlarin bir kismi da altta yatan travmanin haricinde ameliyata bagli da gelistigi görülüyor.

- Stella kanitlanmis biyouyumluluk ve güç sunuyor

INVAMED AR-GE laboratuvarlarinda gelistirilip, üretim kampüsünde üretilen Stella Kranial Kaplama Sistemi, kafa kemigi kiriklarinin tedavisinde kullanilan plak, vida ve ag dizisinden olusuyor. Yüksek mukavemetli titanyum kaplama ile üretilen Stella, kanitlanmis biyouyumluluk ve güç sunuyor.

Stella Kranial Kaplama Sistemi, beyin cerrahlarinin ve destek personelinin ihtiyaçlarini karsilamak için çok çesitli kaplama seçenekleri ve özellikleri ile üretiliyor.

Titanyum yapili bu ürün, ciddi ölçüde bozulan kemik yapisinin rekonstrüksiyonu sayesinde yalnizca fonksiyonel degil, ayni zamanda estetik bozulmalarin düzeltilmesinde de cerrahi müdahalelerde önemli basarilarin kazanilmasini sagliyor.

Stella Kranial Kaplama Sistemi, kafa kemigi kiriklari haricinde, osteotomi, rekonstrüktif prosedürler ve basarisiz tedavilerin neden oldugu revizyon prosedürlerinde kullaniliyor.