Fiat Connect akilli saatlerle entegre kullanilabilecekMuhammet Emin Horuz-Fiat Connect'e ilerleyen zamanda akilli saatlerin destek verdigi, kandaki oksijen seviyesi, kalp atisi gibi saglik verilerinin de entegre edilerek, kullanicilarin sürüs esnasindaki yorgunluk durumunun tespiti hedefleniyor

Fiat Connect akilli saatlerle entegre kullanilabilecekMuhammet Emin Horuz-Fiat Connect'e ilerleyen zamanda akilli saatlerin destek verdigi, kandaki oksijen seviyesi, kalp atisi gibi saglik verilerinin de entegre edilerek, kullanicilarin sürüs esnasindaki yorgunluk durumunun tespiti hedefleniyor

ISTANBUL (AA) - Türkiye'de gelistirilen Fiat Connect, akilli saatler ile entegre kullanilabilecek.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, Fiat, lansmanindan bu yana 48 binden fazla kullaniciya erisen Connect'i, dünya trendlerini ve teknoloji dünyasindaki yenilikçi uygulamalari takip ederek gelistirmeye devam ediyor.

Müsteri deneyimini her geçen gün daha ayricalikli bir boyuta tasiyan marka, Türkiye'de gelistirilen ilk ve en kapsamli baglanabilirlik teknolojisi olan Connect'i giyilebilir teknolojilerin en yaygini olan akilli saat entegrasyonuyla bulusturuyor.

Gerçeklestirilen entegrasyonla birlikte akilli saat sahibi Fiat Connect kullanicilari, uygulamayi telefonlarina indirdiklerinde, otomatik olarak Android watch ve Apple watchlarindan araçlarina erisebiliyor. Kullanicilar böylelikle, akilli saatleriyle araç saglik bilgileri (akü, lastik durumu ve DPF durumu) ve yakit bilgisine erisebiliyor, konum görebiliyor ve uzaktan araç kapilarini açip kapatabiliyor.

Fiat Connect'e ilerleyen zamanda akilli saatlerin destek verdigi, kandaki oksijen seviyesi, kalp atisi gibi saglik verilerinin de entegre edilerek, kullanicilarin sürüs esnasindaki yorgunluk durumunun tespiti hedefleniyor. Bu fonksiyonla birlikte kullanicinin araç kullanirken yorgunlugunun tespit edilerek, dinlenmesi için kendisine saatinden bildirim (push notification) gönderilmesi üzerinde çalisiliyor.

- Kullanicilarin hayatlarina dokunan teknoloji

Müsterilerinin mobilite deneyimlerinde kolaylik, güven ve akilli sahiplik yaratan Connect, FIAT sahiplerinin pek çok alanda hayatlarina dokunuyor. Müsteri deneyimini sürekli olarak yukariya tasiyan Connect, kullanicilarina Uzaktan Kapi Açma Kapama, Bagaj açma, Kaza Riski Yüksek Nokta Bildirimi, Çekilme Uyarisi, Hiz ve Mesafe Limiti, Araç Ariza Aramasi, Araçtan Inmeden Akaryakit ödeme özelligi, Yakit, Lastik basinci ve Akü Durum Bilgisi gibi fonksiyonlari da sunuyor.

Ayrica kasko poliçelerinde "Akilli Fiyatlandirma" dönemini baslatan Fiat, Connect Kasko uygulamasiyla sürüs puani ve kullanilmayan güne göre Fiat sahiplerini ilave faydalarla bulusturuyor.Kullanicilarina temassiz ödeme kolayligi saglayan Connect, ayni zamanda Istanbul, Izmir ve Ankara'daki bazi otopark lokasyonlarina olan uzaklik, bos kapasite bilgisi ve fiyat tarifesi bilgilerini de sunuyor.

Bununla birlikte olasi kritik ariza söz konusu oldugunda, Fiat Müsteri Ilgi Merkezi sürücüyü seyahatin tamamlanmasina paralel arayarak araci ile ilgili yapmasi gerekenleri telefonda aktariyor gerekli durumlarda acil yol yardim ve çekici destegi veriyor. Fiat Connect ayrica, olasi bir kaza durumunda alinan çarpisma verisiyle ilgi merkezine aninda uyari iletiyor ve Müsteri Ilgi Merkezi kullaniciyi ariyor. Kullaniciya ulasilamamasi durumunda otomatik olarak aracin bulundugu konuma ambulans hizmeti saglaniyor.

Tofas'ta gelistirilerek kullanima sunulan, yillar içinde sürekli yeni fonksiyonlar eklenerek kapsami genisleyen Connect uygulamasi, geçtigimiz yil Egea modellerinde standart donanim haline getirilmisti. Connect, önümüzdeki dönemde de yeniliklere kullanicilarinin hayatlarini kolaylastirmaya devam edecek.