Togg T10X, 953 bin TL'den baslayan fiyatlarla satilacakAbdulselam Durdak- Togg T10X için ön siparisler, Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden 16-27 Mart tarihleri arasinda alinacak - Togg CEO'su Gürcan Karakas: - "Kullanicilarimiz web sitemiz veya Trumore uygulamamiz üzerinden katilacaklari çekilis ile akilli cihazimiza ön siparis verme hakkini elde edebilecekler. Siparisleri bireysel kullanicilar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edecegiz"

Togg T10X, 953 bin TL'den baslayan fiyatlarla satilacakAbdulselam Durdak- Togg T10X için ön siparisler, Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden 16-27 Mart tarihleri arasinda alinacak
- Togg CEO'su Gürcan Karakas:
- "Kullanicilarimiz web sitemiz veya Trumore uygulamamiz üzerinden katilacaklari çekilis ile akilli cihazimiza ön siparis verme hakkini elde edebilecekler. Siparisleri bireysel kullanicilar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Togg, "T10X" adini verdigi, kullaniciyi merkeze koyan, akilli yasam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akilli cihazini, iki farkli donanim seviyesi ve iki batarya seçenegiyle 953 bin TL'den baslayan fiyatla satisa sunuyor.

Togg'dan yapilan açiklamaya göre, fikri ve sinai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çikarmak ve mobilite ekosisteminin çekirdegini olusturmak amaciyla kurulan Togg, 2022 yili 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda seri üretim bandindan indirdigi T10X’i kullanicilarla bulusturmaya hazirlaniyor. Planlari dogrultusunda emin adimlarla ilerleyen Togg, mart sonundan itibaren kullanicilarla bulusacak ilk akilli cihazinin fiyatini, model ismini, teknik ve donanim özelliklerini açikladi.

Buna göre, Togg T10X için ön siparisler Trumore dijital platformu ve "www.togg.com.tr" Togg web sitesi üzerinden 16-27 Mart tarihlerinde alinacak. Togg T10X, 953 bin TL’den baslayan fiyat etiketine sahip olacak.

- 523 kilometre menzil seçenegi

Togg, "dogustan elektrikli", "dogustan sürdürülebilir", "dogustan dijital" ve "dogustan yesil" kavramlarinin altini çizdigi ilk akilli cihazi C-SUV’u, ‘T10X’ adiyla kullanicilarla bulusturacak. Model adindaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazin üzerine insa edildigi C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettigi T10X, iki farkli donanim ve iki batarya seçenegiyle kullanicilara sunulacak.

- 314 ve 523 kilometre menzilli iki batarya seçenegi

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itis), iki farkli batarya seçenegiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçenegi 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi degeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneginin tüketim degeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP) olarak açiklandi.

T10X’in fiyatlari V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi.

- Çift motorlu T10X AWD 29 Ekim'de özel seri ile yollarda olacak

T10X’in 0-100 km/s hizlanmasi 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye baslanacak olan 100. Yil Özel Serisi'yle birlikte yollara çikacak.

- 28 dakikadan daha kisa sürede yüzde 80 doluluk

Togg T10X, hizli sarj ile 28 dakikadan daha kisa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulasabiliyor. Böylece kullanicilar uzun yolculuklarda kisa bir kahve molasi süresince dinlenirken, akilli cihazlari da yolculugun kalan bölümü için hazir hale gelecek. Ayrica kullanicilar, sifir emisyon salimiyla çevre dostu bir yolculugun keyfini de çikaracak.

- Yüksek teknoloji "standart"

Mobilite deneyimini yeniden tanimlayarak, kullanicilarin günlük yasamlarini kolaylastirip keyifli hale getirecek akilli yasam çözümleri gelistiren Togg, bu çözümlerini Trumore dijital platformu üzerinden kullanicilarla bulusturuyor. Trumore platformunu olusturan Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eglen) ve Scale.more (Gelistir) basliklarinda mobilite ekosisteminin tüm firsatlarini sunuyor. Veriyi isleyip yapay zekâ ile gelistirebilen T10X, daha çok kazandiran, gezdiren, eglendiren ve sürekli gelisen bir akilli cihaz olarak yollara çikiyor.

12,3 inç gösterge ekrani ve 29 inç bilgi-eglence ekranindan olusan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekrani, araç içi sosyal kamera, yüksek hizli mobil internet ve wifi hot spot özelligiyle Snapdragon islemcili dijital kokpit, T10X’de standart olarak sunuluyor.

- Uzaktan sürekli güncellenen ileri seviye veri gizliligi ve sürüs güvenligi

Kullanicilarin kisisel verilerini ve akilli cihazin dijital güvenligini blok zinciri teknolojisiyle saglayan Togg T10X, Avrupa pazarindaki otomobillerin güvenliginin degerlendirildigi bagimsiz Euro NCAP programinin tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yildizi alacak sekilde tasarlandi. T10X standart olarak sundugu 7 adet hava yastigi, dayanikli ve saglam altyapiyi destekleyen ileri seviye sürüs asistan sistemleriyle de her türlü yol kosulunda güvenli bir sürüs sagliyor.

T10X, sürekli ögrenme ile olgunlugunu gelistirebilen ve uzaktan güncellemeler (OTA: over-the-air) ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüs güvenligi ve konforunu en üst seviyeye yükseltiyor. T10X, trafik isareti algilama sistemiyle birlikte çalisan dur-kalk fonksiyonlu akilli adaptif hiz sabitleyici ve akilli serit takip sistemi & seritten ayrilma ikaziyla birlikte 2'nci seviye otonom sürüsü kullanicilarina sunuyor.

T10X Türkiye’de ve sinifinda ilk kez “yogun trafik pilotu” asistan özelligini sunarak kullanicilarin 15km/saat hiza kadar olan yogun trafikte ellerini direksiyondan ayirip T10X’in kontrolünde ilerlemelerini saglayacak. Bu özellik, 2023 yili içerisinde uzaktan güncellemeler (OTA:over-the-air) ile V2 donanim seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan akilli cihazlarda aktif hale gelecek.

- Yalin ve güçlü tasarim teknolojiyle birlesiyor

T10X’in hem dis, hem iç tasariminda "duygusal" Dogu ile "rasyonel" Bati kültürünün ögeleri bir arada yer aliyor. Akilli cihazin modern ve özgün tasariminda Anadolu topraklarinin köklü simgelerinden biri olan lale figürü öne çikiyor. T10X’in yoldaki imzasi olarak algilanacak ön izgarasinda, bütünsel sikligi tamamlayan jantlarinda ve iç mekân detaylarinda modern bir incelikle islenen lale figürleri yer aliyor. Keskin hatlari ve akici dis tasarim çizgileri ile kullanicisini karsilayan T10X’in iç tasariminda da özenle seçilmis, kaliteli ve sik malzemelerle birlikte yüksek teknoloji yer aliyor.

Orta konsol, T10X’in iç mekaninin en önemli stil ve fonksiyon özelliklerinden biri olarak öne çikiyor. Uçak kokpitini hatirlatan form üzerinde vites ve elektronik park freni fonksiyonlarini barindiran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekraninin kontrol edilmesine de yardimci oluyor. Dokunmatik ekranda kullaniciyi merkeze alan ara yüzün kullanici dostu tasarimi, dijital asistan özelligi alisilagelmis kontrol dügmeleri ve kumanda elemanlarini olabildigince azaltarak iç mekânin yalin ve sade tasarimini destekliyor. Togg, teknolojiyi yalinlikla birlestiren bu tasarim yaklasimi ile yüksek teknolojinin karmasik olmadan da sunulabilir oldugunu kanitliyor.

- "Türkiye’nin Renkleri" arasindan seçim

Togg T10X’in dis renkleri, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham aliyor. Togg, Teknoloji Kampüsü’nün de yer aldigi Gemlik’in zeytin agaçlarinin gölgesindeki mavi sularini, Anadolu topraklarindaki cana yakinlik ve tutkuyu yansitan kirmiziyi, Oltu tasinin göz alici siyahligini, parlak dokusunu, saglam yapisini, Kula’nin dogal yapisi, kayaçlari ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yillik geçmisini günümüze tasiyan gri ihtisamini, Kapadokya’nin olaganüstü güzellikteki doga harikasi peri bacalarinin toprak ve kum bejini, Pamukkale travertenlerinin göz kamastiran beyazligini, T10X’in dis renklerinde bulusturdu. Kullanicilar, “Gemlik”, “Anadolu”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” arasindan bir seçim yapabilecek.

- "Siparisleri bireysel kullanicilar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edecegiz"

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakas, Türkiye’nin dogustan elektrikli ilk akilli cihazini mart sonunda kullanicilarla bulusturacak olmanin gururunu yasadiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Ilk günden itibaren, küresel boyutta rekabet edebilir ve fikri mülkiyeti yüzde 100 Togg’a, Türkiye’ye ait bir mobilite teknoloji markasi gelistirmek ve kullaniciyi merkeze alarak akilli cihazimiz ve dijital ürünlerimizin etrafinda herkes için erisilebilir ve herkes tarafindan gelistirilebilir bir ekosistem olusturmak hedefiyle yola çiktik. Geride biraktigimiz bes yilda planlarimiz dogrultusunda adim adim ilerledik ve söz verdigimiz gibi mart ayinda akilli cihazimizi kullanicilarla bulusturuyoruz. Kullanicilarimiz web sitemiz veya Trumore uygulamamiz üzerinden katilacaklari çekilis ile akilli cihazimiza ön siparis verme hakkini elde edebilecekler. Siparisleri bireysel kullanicilar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edecegiz. Kullanicilarimiza baglantili bir akilli cihazdan çok daha ötesini sunarak, konforlu ve sorunsuz bir mobilite deneyimi yasatmayi hedefliyoruz."

- Togg T10X çekilis yöntemiyle kullaniciyla bulusacak

Öte yandan açiklamaya göre, Türkiye’nin dogustan elektrikli ilk akilli cihazi Togg T10X, çekilis yöntemiyle belirlenecek kullanicilariyla 2023 yili boyunca bulusacak. 16-27 Mart tarihleri arasinda T10X için "togg.com.tr" ve Trumore uygulamasi üzerinden ön siparis süreci gerçeklesecek. App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanima sunulan Trumore uygulamasini indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID olusturan her bir tekil kullanici, nakit ya da kredi karti araciligiyla cüzdanlarina aktardiklari 60 bin TL ön ödemeyi yaparak, çekilis sürecine katilmaya hak kazanacak.

Çekilise katilan kullanicilar, ön ödeme öncesi akilli cihazlarini modelinden rengine konfigüre edebilecek. 28 Mart’ta noter huzurunda yapilacak dijital çekilis sistemiyle de ön siparis sahipleri belirlenecek.

Ön siparis dönemi sonunda noter huzurunda yapilacak çekilisle, siparis hakki kazananlar teslimat önceligiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklasik teslimat dönemi ile kullanicinin çekilis siralamasindaki yeri dikkate alinacak. Örnegin Kasim 2023’ten itibaren teslim edilmeye baslanacak olan 953 bin TL’lik V1 standart menzil için ön siparis geçen bir kullanici çekiliste birinci sirada yer almasi halinde, (1/12.000), V1 standart menzil seçeneginin ilk teslimati bu kullaniciya yapilacak.