TOBB Baskani Hisarciklioglu, Trabzon'da is insanlariyla bir araya geldi:Seyit Ahmet Eksik- "(Togg) Iki günde, bu yilin üretilecek araç sayisinin üzerinde siparis verdik. Iki günde verilen siparis, geçen yil Türkiye'de satilan elektrikli aracin tam 4 mislinin üstünde"

TOBB Baskani Hisarciklioglu, Trabzon'da is insanlariyla bir araya geldi:Seyit Ahmet Eksik- "(Togg) Iki günde, bu yilin üretilecek araç sayisinin üzerinde siparis verdik. Iki günde verilen siparis, geçen yil Türkiye'de satilan elektrikli aracin tam 4 mislinin üstünde"

TRABZON (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Togg için ön siparislerin açilmasina iliskin "Iki günde, bu yilin üretilecek araç sayisinin üzerinde siparis verdik. Iki günde verilen siparis, geçen yil Türkiye'de satilan elektrikli aracin tam 4 mislinin üstünde." dedi.

Hisarciklioglu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasinda (TTSO) düzenlenen toplantida, tüm is dünyasinin ilk günden itibaren deprem bölgesine var gücüyle yardim ettigini söyledi.

Oda ve borsalarin deprem bölgesine 4 bin 500 tir yardim malzemesi gönderdigini belirten Hisarciklioglu, bölgeye 750'ye yakin kamyon ve kamyonet, 6 uçak, 7 gemi yardim malzemesi ulastirildigini ifade etti.

Hisarciklioglu, yardimlarin, is dünyasi temsilcileri ve hayirseverler sayesinde gerçeklestiginin altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Su ana kadar 5 bin 700 çadir göndermisiz. 1418 konteyner gönderdik ve devam ediyor konteynerler. 3 bin 900 jeneratör, 120 bin isitici, soba, 153 seyyar mutfak. Su an hala 10 mutfagimiz devam ediyor. Çadirlar içinde üç ögün sicak yemek veriyoruz. Ramazanda da insallah hem sahurda hem iftarda kardeslerimize yemek çikacak. Allah hepinizden razi olsun, müthis bir dayanisma oldu."

Depremden etkilenen sehirlerin ülke ekonomisinin yüzde 10'unu olusturduguna dikkati çeken Hisarciklioglu, "Depremzedelerin bir an önce sehirlerine dönebilmesi için kalici konutlarin yapilmasi gerekiyor. Insallah önümüzdeki hafta açiklayacagiz. Hepimiz el birligiyle, hizla, neye gücümüz yetiyorsa kalici konuta kavusturmak lazim. O bölge çok önemli bizim için. Hep beraber el birligiyle buna destek olmamiz lazim." diye konustu.

Hisarciklioglu, Togg için ön siparislerin açilmasi hakkinda da su degerlendirmede bulundu:

"2017'de bir yola çiktik biz. Insallah bu ayin sonunda ilk aracimizi çikartiyoruz. Satislari açtik. Iki günde, bu yilin üretilecek araç sayisinin üzerinde siparis verdik. Iki günde verilen siparis, geçen yil Türkiye'de satilan elektrikli aracin tam 4 mislinin üstünde. Yüzde 100 bize ait, teknolojisi, karar verme merkezi, markasi bizim. Ilk üretimde yüzde 50'lik, insallah iki sene sonra yüzde 75'i bütün tedariki Türkiye'den yapilmis, Türk bilisimcisi tarafindan karsilanmis yüzde 100 elektrikli otomobili ki gelismis birçok dünya ülkesiyle ayni zamanda yarisa çikiyorsun. 120 yildir Türk insaninin hayali bu. 60 yil önce Devrim Otomobili yarida kalmis bir rüyaydi. Allah'in izniyle insallah bir engel çikmazsa yarida kalmadan dünyanin en güvenilir sertifikasina haiz arabayi çikartacagiz. Bu eserin de sahibi ne TOBB, ne bir baskasi. Bu eserin sahibi sizlersiniz."

Hisarciklioglu, Trabzon Ticaret Borsasini da ziyaret ederek, üyelerle bir araya geldi.