Sudan’da 2. ayina giren çatismalarda 822 sivil öldüÖmer Erdem

Sudan’da 2. ayina giren çatismalarda 822 sivil öldüÖmer Erdem

HARTUM (AA) - Sudan’da ordu ile Hizli Destek Kuvvetleri (HDK) arasinda nisan ortasindan bu yana süren çatismalarda 822 sivilin hayatini kaybettigi bildirildi.

Sudan Doktorlar Sendikasindan yapilan açiklamada, “Çatismalarin devam etmesi baskent Hartum ve bazi eyaletlerde daha fazla can kaybina yol açti." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, çatismalarin baslangicindan bu yana baskent Hartum, El Ubeyd ve Bati Darfur eyaletindeki El Cuneyne kentindeki ölümler de dahil 822 sivilin yasamini yitirdigi, 3 bin 215 kisinin yaralandigi belirtildi.

Sudan'in baskenti Hartum ve diger sehirlerde 15 Nisan sabahi Sudan ordusu ile HDK arasinda silahli çatismalar baslamisti.

Dünya Saglik Örgütü, çatismalarda yasamini yitirenlerin sayisinin 604'e, yaralananlarin sayisinin 5 bin 127'ye yükseldigini açiklamisti.

Sudan'da ordu ile paramiliter HDK arasinda devam eden çatismalarin durmasi için Suudi Arabistan'in Cidde sehrinde taraflar arasinda yürütülen görüsmeler sonucunda 11 Mayis'ta "Cidde Bildirgesi" imzalanmisti.

???????