Kahramanmaras'ta yikilan Hamidiye Sitesi'nde enkaz kaldirma çalismalari sürüyorAlper Korkmaz- Yikilan sitenin sakinlerinden Sami Özdogan: - "Bu bina bize 'Maras'ta en son yikilacak bina' diye satildi. Müteahhit 'Yikilacak en son bina' diyordu, yaptigi binalardan çogu yikildi"

Kahramanmaras'ta yikilan Hamidiye Sitesi'nde enkaz kaldirma çalismalari sürüyorAlper Korkmaz- Yikilan sitenin sakinlerinden Sami Özdogan:
- "Bu bina bize 'Maras'ta en son yikilacak bina' diye satildi. Müteahhit 'Yikilacak en son bina' diyordu, yaptigi binalardan çogu yikildi"

KAHRAMANMARAS (AA) - 6 Subat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta yikilan Hamidiye Sitesi'nin enkazini kaldirma çalismalari devam ediyor.

Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerde yikilan binalarin enkazini kaldirma çalismalari sürüyor.

Çalismalarin sürdügü binalardan biri de Kahramanmaras'in Onikisubat ilçesi Sehit Abdullah Çavus Mahallesi Ismet Karaokur Bulvari'nda bulunan 4 bloklu Hamidiye Sitesi. 19 yillik olan 11 katli sitenin bir blokunda yürütülen çalismalara zaman zaman bina sakinleri de refakat ediyor.

Çalismalar boyunca polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi aldi. Yikilan binanin sakinleri de enkazin arasindan kurtarabildikleri esyalarini aldi. Çelik ailesinin en küçük ferdi olan 3 yasindaki Yusuf da enkazda mavi renkli kamyonunu buldu.

Binada 10. katta oturan Sami Özdogan, AA muhabirine, ailesiyle ilk depremin ardindan binayi terk ettiklerini, daha sonra dönüp bazi esyalarini aldiklarini söyledi.

Ilk depremde hasar alan binanin ikinci depremle yikildigini belirten Özdogan, "Bu bina bize, 'Maras'ta en son yikilacak bina' diye satildi. Müteahhit, 'Yikilacak en son bina' diyordu, yaptigi binalardan çogu yikildi." ifadesini kullandi.

Hamidiye Sitesi müteahhidi Ahmet Kara, depremin ardindan 16 Subat'ta Istanbul'da gözaltina alinarak sorusturmanin yürütüldügü Kahramanmaras'a getirilmisti.