Mescid-i Aksa'ya 900'den fazla fanatik Yahudi baskin düzenlediAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Halime Afra Aksoy- Baskinda Necef ve Celile bölgelerinden sorumlu Bakan Yitzhak Wasserlauf ile eski Likud Partisi Milletvekili asirilikçi haham Yehuda Glick de yer aldi

Mescid-i Aksa'ya 900'den fazla fanatik Yahudi baskin düzenlediAbdel Ra'ouf D. A. R. Arnaout,Halime Afra Aksoy- Baskinda Necef ve Celile bölgelerinden sorumlu Bakan Yitzhak Wasserlauf ile eski Likud Partisi Milletvekili asirilikçi haham Yehuda Glick de yer aldi

KUDÜS (AA) - Israil güçlerinin korumasi altindaki 900'den fazla fanatik Yahudi, isgal altindaki Dogu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskin düzenledi.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre, aralarinda eski Likud Partisi Milletvekili asirilikçi haham Yehuda Glick'in de bulundugu fanatik Yahudi yerlesimciler, onar kisilik gruplar halinde Aksa'nin avlusuna girdi.

Fanatik Yahudiler, Harem-i Serif'e girisleri Megaribe Kapisi'ndan çok sayida Israil polisinin korumasi altinda gerçeklestirdi.

Kudüs Islami Vakiflar Idaresinden yapilan kisa açiklamaya göre ise baskin yapanlar arasinda Necef ve Celile bölgelerinden sorumlu Bakan Yitzhak Wasserlauf da yer aldi.

Açiklamada, Israil güçlerinin korumasindaki 923 fanatik Yahudi yerlesimcinin Mescid-i Aksa'nin avlusuna baskin düzenledigi aktarildi.

Aksa'ya yönelik bugünkü baskinlar, 1967'de Israil'in Dogu Kudüs'ü isgal etmesi dolayisiyla her yil provokatif sekilde düzenlenen "bayrak yürüyüsü" çerçevesinde gerçeklestiriliyor.

Yahudi yerlesimcilerin "bayrak yürüyüsü" dolayisiyla yaptigi çagrilar nedeniyle ilerleyen saatlerde baskinlarin artmasindan endise ediliyor.

Filistinli gruplar, geçen yillarda Yahudi yerlesimcilerin taskinliklari ve saldirilari nedeniyle Filistinlilerle aralarinda gerginlikler yasanmasi sebebiyle "bayrak yürüyüsü"nün iptal edilmesini istiyor.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, 15 Mayis'ta Israil Meclisi'nde Likud Partisi üyelerine yaptigi açiklamada, "bayrak yürüyüsü' planlandigi gibi her zamanki rotasinda devam edecek." demisti.

Israil Kanali 13'e göre, asiri sagci Ulusal Güvenlik Bakani Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakani Bezalel Smotrich'in de dahil oldugu dört Israilli bakanin bayrak yürüyüsüne katilmasi planlaniyor.

Asiri sagci fanatik Yahudi yerlesimciler, 1967'de Israil'in Dogu Kudüs'ü isgal etmesi dolayisiyla her yil mayis ayinda provokatif "bayrak yürüyüsü" düzenliyor.

Geçen yilki provokatif yürüyüs sirasinda Yahudi yerlesimciler "Araplara ölüm" sloganlari atmis, Filistinlilere sözlü ve fiziksel saldirida bulunmus, Israil polisi de bölgedeki Filistinlilere güç kullanarak müdahale etmis ve onlarca kisiyi yaralamisti.