Türkiye Bilisim Vakfi'nin genel kurul toplantisi yapildiErgin Garip- TBV Baskani Faruk Eczacibasi: - "Kirilim çaginda temel tercihlere zorlaniyoruz. Biz gri alanlari kapsayan yeni modeller üzerinde çalisacagiz"

Türkiye Bilisim Vakfi'nin genel kurul toplantisi yapildiErgin Garip- TBV Baskani Faruk Eczacibasi:
- "Kirilim çaginda temel tercihlere zorlaniyoruz. Biz gri alanlari kapsayan yeni modeller üzerinde çalisacagiz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Bilisim Vakfi (TBV) Genel Kurul Toplantisi'nda vakfin yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi.

TBV'den yapilan açiklamaya göre, vakfin 2023-2025 çalisma dönemi yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendigi toplantida, vakfin dönem faaliyetleri, egitim projeleri, ödül programlari, rapor çalismalari, AB fonlariyla yürütülen projeler ve platformlar degerlendirildi.

Açiklamada toplantidaki konusmasina yer verilen TBV Baskani Faruk Eczacibasi, son yillarda agir kirilimlar yasandigini belirterek, Kovid-19 salgini ile teknolojideki gelismelerin önemli kirilim noktalari oldugunu vurguladi.

En kötü kirilimin ise Kahramanmaras merkezli depremler oldugunu aktaran Eczacibasi, sunlari kaydetti:

"Kirilimlar karanlik taraflariyla, kontrol edilemeyen gri alanlariyla birlikte geliyor. Gittikçe kontrolün elden kayboldugunu görüyoruz. Alistigimiz 'otorite' kavrami dogal olarak kirilimlara ters düsüyor. Kirilim çaginda temel tercihlere zorlaniyoruz. Ya birbiri üstüne dogan kirilimlarla degisime adapte olabilecek bir dünyayi kabul edecegiz ya saldirganlasip hirçinlasarak ipleri elimize tutmaya çalisacagiz ya da gri alanlari kapsayan yeni modeller üzerinde çalisacagiz. TBV olarak tercihimiz neredeyse 30 yildir üçüncü seçenek oldu."

Yasanan her bir afetin bir travma oldugunu belirten Eczacibasi, "Travmalar, genleri de degistirebiliyor ve acikli oldugu kadar uzun dönemli firsatlar da içeriyor. Yeni modeller, inovatif yapilar ortaya çikiyor. TBV’nin görmek istedigim en önemli asamalarindan birisi, yeni modeller üzerinde kurumsal olarak çalisabilecek uluslararasi bir kurum olabilmesi." ifadelerini kullandi.

TBV'nin ekibinin yeni dönemde gençlestigini aktaran Eczacibasi, yeni yol arkadaslarina tesekkür etti.