TBMM Genel Kurulunda yemin etmeyen milletvekilleri yemin ettiSeval Ocak

TBMM Genel Kurulunda yemin etmeyen milletvekilleri yemin ettiSeval Ocak

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda yemin etmeyen milletvekilleri yemin etti.

Genel Kurulda, eski Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in da aralarinda bulundugu eski kabine üyesi bakanlar ile 3 milletvekili yemin etti.

Eski Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani ve AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin etmek üzere kürsüye geldiginde, önce Genel Kurulu selamladi, daha sonra ant içti.

Bahçeli, TBMM Içtüzügüne göre milletvekillerinin, yemin töreni için kürsüde bulunduklari sirada sadece yemin metnini okumalari gerektigini, bunun disinda herhangi bir ifade kullanmamalari gerektigini belirtti.

Devlet Bahçeli'nin ant içmesi için kürsüye davet ettigi Vedat Bilgin, yeminini tekrar etti.

Öte yandan eski Içisleri Bakani, AK Parti Istanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile eski Hazine ve Maliye Bakani, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati'ye, yemin ettikleri sirada muhalefet milletvekilleri laf atti.

Eski Milli Egitim Bakani, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer de TBMM Geçici Baskani Bahçeli'nin uyarisi üzerine yeminini tekrarladi.

TBMM Içtüzügüne göre, yemin törenine katilamayan milletvekilleri, katildiklari Genel Kurul toplantisinin ilk birlesiminde yemin ediyor.