Boyacinin sette ölümüne iliskin davada yapimcinin hapsi istendi Basak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

Boyacinin sette ölümüne iliskin davada yapimcinin hapsi istendi Basak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Atiye dizisinin setinde boyaci Hasan Karatay'in ölümüne iliskin yapimci Onur Güvenatam ile sanat yönetmeni Deniz Kobanbay'in yargilandigi davada, Güvenatam'in "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yila kadar hapsi, Kobanbay'in beraati istendi.

Istanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya sanik Onur Güvenatam'in avukati Maruf Kemal Yavuz ile sanik Deniz Kobanbay'in avukati Süreyya Yigitbasi katildi.

Sanik Kobanbay'in avukati Yigitbasi, ilk bilirkisi raporunda müvekkiline kusur atfedilmedigini, ikinci raporda yanlis yönlendirmeyle kusurlu bulundugunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Sanik Güvenatam'in avukati Yavuz, dosya içindeki iki farkli bilirkisi raporuna deginerek, "Iki raporda da sorumlular ve olay kendi içinde çelismektedir. Bu çeliskiler giderilmeden savciligin görüs sunmasi içtihatlere aykiridir. Müvekkil ile suçtan zarar gören kisi ve olay hakkinda illiyet bagi yoktur. Bu sebeple müvekkilin kusuru ve sorumlulugu düsünülemez. Iki rapor arasindaki çeliskinin giderilmesi için dosyanin üçüncü bir bilirkisiye gönderilmesi gerekmektedir. Beraat talebinde bulunuyoruz." diye konustu.

Mahkeme, dosyadaki raporlar, toplanan deliller ve tüm dosya kapsami dikkate alinarak yeniden bilirkisi raporu alinmasinin davaya bir yenilik katmayacagindan, taleplerin reddine karar verdi.

Daha sonra durusma savcisi esasa iliskin mütalaasini açikladi.

Mütalaada, sanik Güvenatam'in OGM Pictures sirketinin sahibi, Deniz Kobanbay'in ise film setinde sanat yönetmeni olarak görev aldigi bildirildi.

Olay tarihinde, boyaci Hasan Karatay'in, Beyoglu'nda sette boya yaparken 5 Nisan 2019'da üzerinde bulundugu merdivenden düstügü, kafasini beton zemine çarptigi ve kaldirildigi hastanede yasamini yitirdigi aktarilan mütalaada, olayin raporlara is kazasi olarak geçtigi ifade edildi.

Mütalaada, saniklardan Güvenatam'in yerine getirmedigi önlemlerin önemli oldugu, bu nedenle olayda ihmali bulundugu belirtilerek, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yildan 6 yila kadar hapsi istenirken, diger sanik Kobanbay'in olayda kusuru tespit edilemediginden beraati talep edildi.

Durusma, taraflarin mütalaaya karsi savunma hazirlamak için süre talebinde bulunmalari üzerine ertelendi.