Yeni Azerbaycan Partisi heyeti, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ala'yi ziyaret ettiMehmet Tosun

Yeni Azerbaycan Partisi heyeti, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ala'yi ziyaret ettiMehmet Tosun

ANKARA (AA) - Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili Tahir Budaqov ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala'yi ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki ziyarette konusan Ala, Türkiye ne zaman bir sikinti yasasa Azerbaycan'in topyekun yaninda oldugunun altini çizdi. Ala, iki devlet, tek millet olan Türkiye ve Azerbaycan'in bu yönüyle dünyaya örnek oldugunu vurguladi.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan, Azerbaycan'i 7'den 70'e Türkiye'nin yaninda hissettiklerini belirten Ala, bunun için Azerbaycan'a tesekkür etti.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in depremin basindan beri devlet kademelerini harekete geçirerek, arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderdigini hatirlatan Ala, yardim kampanyalarinda da Azerbaycan'in öncü ülkelerden biri oldugunu söyledi.

Türkiye'nin de her zaman Azerbaycan'in yaninda oldugunu vurgulayan Ala, "Azerbaycan bir problemle karsilastiginda, birlikte hareket ettigimizde daha kolay çözdügümüzü gördük. Türkiye'de de ayni sekilde problemle karsilastigimizda, sizlerin yardimiyla çok daha hizli problemlerin çözüldügünü görüyoruz." dedi.

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili Tahir Budaqov da Ankara'da olmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, depremde hayatini kaybedenler için Türk halkina bassagligi dileklerini iletti.

Türkiye'nin bunun üstesinden gelecegine inandiklarini ifade eden Budaqov, Azerbaycan'in her zaman Türkiye'nin yaninda oldugunun altini çizdi.