Eskisehirli hayvanseverler deprem bölgesindeki sahipsiz hayvanlara 1,5 ton mama ulastirdiAtahan Gezer

Eskisehirli hayvanseverler deprem bölgesindeki sahipsiz hayvanlara 1,5 ton mama ulastirdiAtahan Gezer

ESKISEHIR (AA) - Gönüllülerden olusan "Eskisehir Besleme Grubu"nun üyeleri, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen illerde sahipsiz hayvanlarin beslenmesine destek sagladi.

Kentte 2013'te 10 gönüllünün kurdugu grubun üyeleri, hayvanseverlerden topladiklari kedi, köpek mamasi ile tavuk kaburgasi, parça et ve bayat ekmek gibi tüketime uygun yiyecekleri 10 yildir kentteki sahipsiz hayvanlara dagitiyor.

Toplanan malzemeleri gruba ait evin bahçesinde pisirerek kovalara dolduran gönüllüler her hafta yaptiklari çalismayla binlerce kedi ve köpegi besliyor.

Depremlerin ardindan bu kez afet bölgesindeki hayvanlar için bir araya gelen grup üyeleri, Eskisehir'deki hayvanseverlerden 500 kilogram kedi, 1 ton da köpek mamasi toplayip hazirladi.

Mamalar Kahramanmaras merkez ve Pazarcik ilçesi ile Adiyaman ve Malatya'daki sahipsiz hayvanlara dagitilmasi için bölgeye ulastirildi.

Grubun kurucularindan Metin Çakir, AA muhabirine, depremlerle bölgedeki sahipsiz hayvanlarin da afetzede konumuna düstügünü söyledi.

Bölge halki için ilaç, kiyafet, hayvanlara da mama toplamaya basladiklarini belirten Çakir, "4 arkadasimizla yola çikarak topladigimiz yardimlari ulastirdik. Mamalarin dagitimini bölgede besleme yapan arkadaslarla sagladik. Ilerde tekrar mama yardimi yapmayi düsünüyoruz." dedi.

Gönüllülerden Hatice Korkmaz ise gittikleri sehirlerde hayvanlara yönelik duyarliliklarindan dolayi güzel geri dönüsler aldiklarini, araçlarinin aldigi kadar insani yardim malzemesi de götürdüklerini ifade etti.