AK Parti'de yarin milletvekili adaylari tanitilacak, seçim beyannamesi açiklanacakMümin Altas- Cumhuriyet'in ilaninin 100'üncü yilinin kutlanacagi 2023 yili vurgusundan yola çikilarak 23 baslikta hazirlanan AK Parti seçim beyannamesinin ilk basligini, deprem yaralarinin sarilmasina dönük adimlar olusturacak - Cumhurbaskani Erdogan'in "sahlanis dönemi" olarak adlandirdigi yeni dönemdeki kalkinma yatirimlari, demokratik ve sosyal adimlar "Türkiye Yüzyili" çatisi altinda seçim beyannamesinde öne çi

AK Parti'de yarin milletvekili adaylari tanitilacak, seçim beyannamesi açiklanacakMümin Altas- Cumhuriyet'in ilaninin 100'üncü yilinin kutlanacagi 2023 yili vurgusundan yola çikilarak 23 baslikta hazirlanan AK Parti seçim beyannamesinin ilk basligini, deprem yaralarinin sarilmasina dönük adimlar olusturacak
- Cumhurbaskani Erdogan'in "sahlanis dönemi" olarak adlandirdigi yeni dönemdeki kalkinma yatirimlari, demokratik ve sosyal adimlar "Türkiye Yüzyili" çatisi altinda seçim beyannamesinde öne çi

ANKARA (AA) - AK Parti, yarin, Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri seçim beyannamesini açiklayacak, milletvekili adaylarini tanitacak.

Partide, 14 Mayis'ta yapilacak seçimler için milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinin ardindan seçim beyannamesi hazirliklarinda da sona gelindi.

Seçim beyannamesi yarin Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek programla kamuoyuyla paylasilacak.

- Depremler nedeniyle sade bir program gerçeklestirilecek

Programda, AK Parti kampanyasinin ana temasini olusturan "Dogruluk" ve "Türkiye Yüzyili" içerikli 4-5 dakikalik film izletilecek.

AK Parti'nin Istanbul 3. bölgeden milletvekili adayi olan müzisyen Yücel Arzen, imzasinin bulundugu Türkiye Yüzyili kampanyasinin müziklerini korosuyla seslendirecek.

Programa, AK Parti'nin MYK ve MKYK üyeleri, eski TBMM baskanlari, kurucular kurulu, il baskanlari, il gençlik ve kadin kollari baskanlari, belediye baskanlari katilacak. Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle sade bir program gerçeklestirilecek.

- 20 yillik kazanimlar siralanacak

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus'un baskanliginda uzun süredir üzerinde çalisilan seçim beyannamesinde "Dogru adimlarla yola devam" slogani kullanilacak.

AK Parti iktidarlarinin 20 yillik hizmetlerine yer verilecek beyannamede, "Türkiye için hemen simdi" sloganiyla sanayiden yüksek teknolojiye, egitimden dis politikaya, savunma sanayisinden enerjiye, tarimdan sosyal ve kültürel yasama, sagliktan gençlik ve spora kadar birçok alandaki kazanimlar siralanacak.

- Deprem yaralarinin sarilmasina dönük adimlar beyannamede yer alacak

Cumhuriyet'in ilaninin 100'üncü yilinin kutlanacagi 2023 yili vurgusundan yola çikilarak 23 baslikta hazirlanan beyannamenin ilk bölümünde, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralarinin sarilmasina dönük adimlara yer verilecek, "Gelecege birlikte yürüyecegiz" vurgusu yapilacak.

Depremden etkilenen sehirlerin yeniden imari ve kentsel dönüsümlerle dirençli sehirlerin olusturulmasi, seçim beyannamesinde önemli yer tutacak.

- Kalkinma yatirimlari öne çikacak

Cumhurbaskani Erdogan'in "sahlanis dönemi" olarak adlandirdigi yeni dönemdeki kalkinma yatirimlari, demokratik ve sosyal adimlar "Türkiye Yüzyili" çatisi altinda seçim beyannamesinde öne çikarilacak.

Ekonomi, çevre, aile, adalet ve özgürlüklere iliskin basliklarin detayli sekilde islenecegi beyannamede gençler ve kadinlar için de ayri bir baslik bulunacak.