Gençlik ve Spor Bakanligi, deprem bölgesindeki sporcu, kulüp ve antrenörlere destek veriyorMusa Samur

Gençlik ve Spor Bakanligi, deprem bölgesindeki sporcu, kulüp ve antrenörlere destek veriyorMusa Samur

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, depremden etkilenen 11 ildeki 17 bin 738 sporcu ve 512 antrenöre ihtiyaçlari dogrultusunda destek saglandigini açikladi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, depremden etkilenen 11 ildeki 17 bin 738 sporcu ve 512 antrenörle iletisime geçilerek ihtiyaçlari dogrultusunda destek saglandigi ifade edildi.

Sporcularin hak kayiplarinin olmamasi için de tedbirler alindigini vurgulayan Bakan Kasapoglu, müsabakalardan çekilmek zorunda kalan spor kulüplerinin önümüzdeki sezon faaliyetlerine devam edecegini bildirdi.

Barinma ihtiyaci olusan sporcularin Olimpik Hazirlik Merkezleri, Sporcu Egitim Merkezleri, Kamp Egitim Merkezleri ve yurtlarda misafir edildigini, sporcularin hak kayiplarinin olmamasi için de tedbirler alindigini vurgulayan Kasapoglu, "Depremden etkilenen sporcularimizin spor yasantilarina kesintisiz olarak devam edebilmeleri amaciyla içinde bulundugumuz sezonun sonuna kadar istedikleri kulübe geçici transfer yapma hakki verildi. Federasyonlar tarafindan sporcularimiza yeni kulüp bulmalari imkani da getirildi. Deprem bölgesinde yer alan Sporcu Egitim Merkezleri ve Olimpiyat Hazirlik Merkezlerinde kayitli depremzede sporcularin diger illerdeki merkezlerimizde sportif faaliyetlerine devam etmesi saglandi. Depremzede sporcularimiz ve antrenörlerimizin teknik ve sportif malzeme ihtiyaçlari bakanligimiz, federasyonlarimiz ve il müdürlüklerimiz araciligiyla karsilanmaktadir." ifadelerini kullandi.

Olimpik ve paralimpik sporcu havuzunda bulunan 38 sporcu ve ailelerinin Olimpik Hazirlik Merkezlerine yerlestirildigini aktaran Bakan Kasapoglu, psikolog ve fizyoterapistler tarafindan TOHM ve SEM sporcularina psiko-sosyal destek verdiklerini kaydetti.???????