Kahramanmaras'ta depremde dagdan kopan kaya parçalari baglanti yollarina da zarar verdiIzzet Mazi- Tevekkeli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Mazi: - "Fay hattinin geçmesi nedeniyle bütün tarlalarimizin en az 2-3 metre yerleri degisti"

Kahramanmaras'ta depremde dagdan kopan kaya parçalari baglanti yollarina da zarar verdiIzzet Mazi- Tevekkeli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Mazi:
- "Fay hattinin geçmesi nedeniyle bütün tarlalarimizin en az 2-3 metre yerleri degisti"

KAHRAMANMARAS (AA) - IZZET MAZI / GÖKHAN ÇALI - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremler sonrasi topraktaki yüzey kaymalari ve dagdan kopan kayaliklar, kentin kuzey ve güneyini birlestiren baglanti yolunda ulasimi olumsuz etkiliyor.

Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan Pazarcik ve Elbistan merkezli depremlerden en fazla etkilenen yerlesim birimleri arasinda yer alan Kahramanmaras'ta, Dulkadiroglu ve Türkoglu ilçelerinin kirsal mahallelerini birlestiren Kapiçam-Kilili baglanti yolunda hasar olustu.

Deprem nedeniyle dagdan kaya parçalari yuvarlandi, yollarda kaymalar yasandi ve bazi tarlalarda yer degisikligi olustu.

Bölgede yasayan vatandaslar, belediye ekiplerinin çalismalariyla yolun ulasima açildigini belirterek, yamaçta kalan kayalar için kalici önlem alinmasini istedi.

Tevekkeli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Mazi, AA muhabirine, deprem aninda ailesiyle çok büyük korku yasadiklarini söyledi.

Deprem nedeniyle tarlalarinin yer degistirdigini, yollarda ise çatlaklar ve kaymalar meydana geldigini belirten Mazi, özellikle dagdan kopan ancak bir yerlere takili kalan kayalarin güvenli bir alana çekilmesi gerektigini vurguladi.

Mazi, söyle konustu:

"Deprem ani çok kötüydü, anlatmasi çok güç. Deprem aninda hepimiz donduk kaldik, yavasladigi an içeriden çiktik. Sonra ise zaten evlerimiz yikildi, her taraf patladi. Acilen yoldaki ve tepedeki kayalar için gereken önlemlerin alinmasini istiyoruz. Fay hattinin geçmesi nedeniyle tarlalarimizin en az 2-3 metre yerleri degisti. Örnegin amcamin bugday tarlasi, bizim sinirlar içerisine kaymis. Acilen önlem alinmasi lazim, bu yol en az 15 köyü birbirine bagliyor ve tek ulasim bu yol üzerinden saglaniyor."

Mahmut Tas da deprem aninda Londra'da oldugunu, deprem haberini alir almaz köyüne geldigini ve gördügü manzara karsisinda büyük bir sok yasadigini söyledi.

Insanlarin zorda kaldigini, evlerin yikildigini, tarlarda göçükler ve kaymalar oldugunu anlatan Tas, "Sag olsun herkes yardim etti ama su anda geldim buradaki kayalari gördüm, tehlike saçiyor. Tarlalarimiz hep yer degistirmis, bazi tarlalarda yaklasik 2 metre çökükler olusmus. Buradan insanlar geçiyor. Devletimizden destek bekliyoruz." diye konustu.