AK Parti'den DSP'ye "seçim isbirligi" davetiFirat Tasdemir- AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim: - "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebilecegimizi düsündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti'ye, Sayin Genel Baskana illettik" - DSP Genel Baskani Önder Aksakal: - "Demokratik Sol Parti, cumhurbaskanligi seçiminin ilk turda sonuçlanmasi, devlet düzeninde istikrarin bozulmamasi, dis mihraklarin tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktir. Bu de

AK Parti'den DSP'ye "seçim isbirligi" davetiFirat Tasdemir- AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim:
- "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebilecegimizi düsündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti'ye, Sayin Genel Baskana illettik"
- DSP Genel Baskani Önder Aksakal:
- "Demokratik Sol Parti, cumhurbaskanligi seçiminin ilk turda sonuçlanmasi, devlet düzeninde istikrarin bozulmamasi, dis mihraklarin tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktir. Bu de

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskani Önder Aksakal'i seçimde is birligine davet etti.

Yildirim ve Çelik, Aksakal'i DSP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Basina kapali görüsmenin ardindan gazetecilere açiklama yapan Yildirim, 14 Mayis seçimlerinin Türkiye'nin bölgesinde hükümranligi ve güçlü yapisinin devamiyla emperyal hedeflerin bir çekismesi niteliginde olacagini söyledi.

Sicak ev sahipliginden dolayi Aksakal'a tesekkür eden Yildirim, "Bu seçimlerde beraber yol yürüyebilecegimizi düsündük ve bu teklifi Demokratik Sol Parti'ye, Sayin Genel Baskana illettik. Kendileri degerlendirecek ona göre hareket edecegiz. Özetle ziyaretimizin amaci budur." dedi.

Aksakal ise Yildirim ve Çelik'in 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi ile ilgili görüs alisverisinde bulunduklarini söyledi.

14 Mayis'in Türkiye'nin yeniden insa edilmesi için vesile olacagini ifade eden Aksakal, "Sayin Yildirim ve Çelik, DSP'nin 38 yillik siyasi geçmisi ve üç defa devlet yönetimindeki birikiminin yeni dönemde TBMM'ye tasinmasi yönündeki görüslerini bizlerle paylastilar." diye konustu.

DSP'nin Türk devletleri ve Türk milletine destek vermeye devam edecegini dile getiren Aksakal, "Demokratik Sol Parti, cumhurbaskanligi seçiminin ilk turda sonuçlanmasi, devlet düzeninde istikrarin bozulmamasi, dis mihraklarin tertipleriyle Türkiye'de siyasi bir maceraya meydan verilmemesi için elinden geleni yapacaktir. Bu degerli öneriye biz de TBMM'de yer alarak katkilarimizi sunmak istedigimizi paylastik." ifadelerini kullandi.

Bugün saat 14.00'de baskanlik kurulunu toplantiya çagirdiklarini söyleyen Aksakal, "Hem dünkü misafirimizin ziyareti hem de bugünkü ziyaretimizin kapsamini baskanlik kurulunda tartisip sonrasinda bizi misafir olarak kabul ederlerse bir ziyaret yapmayi planliyoruz." bilgisini verdi.

Aksakal, bugün AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, görüslerini kamuoyuyla paylasacaklarini kaydetti.