Türk Yildizlari'ndan "Hiz limitini asma, hayattan hizla uçma" mesajiSerdar Açil- Trafikte Haklarim Dernegi Baskani Yasemin Usta: - "Son 6 yilda trafik kazalarinda ölen insan sayisi, Besiktas Stadyumu'nun kapasitesinden fazla. Hizi yüzde 5 düsürmek, ölümlü kazalari yüzde 30 azaltiyor"

Türk Yildizlari'ndan "Hiz limitini asma, hayattan hizla uçma" mesajiSerdar Açil- Trafikte Haklarim Dernegi Baskani Yasemin Usta:
- "Son 6 yilda trafik kazalarinda ölen insan sayisi, Besiktas Stadyumu'nun kapasitesinden fazla. Hizi yüzde 5 düsürmek, ölümlü kazalari yüzde 30 azaltiyor"

ANKARA (AA) - Trafikte Haklarim Dernegince, asiri hizla mücadele ve kara yolu güvenligine dikkati çekmek amaciyla Hava Kuvvetleri Komutanligi akrobasi timi "Türk Yildizlari"nin yer aldigi kamu spotu hazirlandi.

Dernekten yapilan yazili açiklamaya göre, 2015-2021 yillari arasinda trafik kazalari sonucunda 44 bin 633 kisinin yasamini yitirmesi, yaklasik 2 milyon kisinin yaralanmasi verilerinden hareketle, asiri hizla mücadele ve kara yolu güvenligine dikkati çekmek amaciyla kamu spotu hazirlandi.

Içisleri ve Milli Savunma Bakanliginin destegi, Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi "Türk Yildizlari" ekibinin katilimiyla hazirlanan ve televizyon kanallari ile dijital mecralarda yayimlanacak kamu spotunda ses hizini asan uçaklarla gösteri uçuslari yapan Türk Yildizlari pilotlari, kara yolunda yasal hiz sinirlarina uyulmasi konusunda uyarilarda bulundu.

- "Hizi yüzde 5 düsürmek, ölümlü kazalari yüzde 30 azaltiyor"

Trafikte Haklarim Dernegi Baskani Yasemin Usta, "Hiz limitini asma, hayattan hizla uçma" sloganiyla hazirladiklari kampanyaya Türk Yildizlari'nin verdigi desteginin oldukça önemli oldugunu belirtti.

Asiri hizin trafik kazalarinin en önemli nedenlerinden oldugunu vurgulayan Usta, sunlari kaydetti:

"Son 6 yilda trafik kazalarinda ölen insan sayisi, Besiktas Stadyumu'nun kapasitesinden fazla. Kazalar sonucu sevdigini kaybetmenin acisini yasayan kisi sayisini ise bilmiyoruz. Hizi yüzde 5 düsürmek, ölümlü kazalari yüzde 30 azaltiyor. Sürücü ve yolcular için 90 kilometre hizla kaza yapmak, bir binanin onuncu katindan düsmeye denk. Asiri hiz, yalnizca sürücünün ve diger sürücülerin degil, kaza risklerine karsi daha savunmasiz olan yayalarin ve bisikletlilerin hayatini da tehlikeye atiyor. 80 kilometre hizla giden aracin çarptigi yayanin hayatta kalma ihtimali neredeyse yok. Sosyal medyanin da etkisiyle asiri hiz yapmak ve bunun videosunu paylasmak ne yazik ki övünülecek bir eyleme dönüstü. Trafik kazalarinda ölüm ve yaralanmalarin bir numarali nedeni olan asiri hiz konusunda farkindalik olusturmak için TV ve dijital kanallarda yayinlanacak bir kamu spotuna imza attik."

???????