Bakanlar Akar ve Nebati, Kayseri'de gençlerle bir araya geldiSarp Özer- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi'nde basarili ögrencilerle görüstü

Bakanlar Akar ve Nebati, Kayseri'de gençlerle bir araya geldiSarp Özer- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi'nde basarili ögrencilerle görüstü

KAYSERI (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi'nde basarili ögrencilerle görüstü.

Akar, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile Kayseri'deki Milli Savunma Bakanligi Dijital Gösterim Merkezi'ni ziyaret etti.

Türk Silahli Kuvvetleri envanterindeki yerli ve milli silahlari inceleyen Akar ve Nebati, daha sonra spor müsabakalari ve akademik alanlarda basari saglayan ögrencilerle bir araya geldi.

Akar, Sirnak'ta sehit düsen iki asker ile Tel Abyad'da sehit olan iki polis basta olmak üzere tüm sehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sifa dileklerini iletti.

Gençlere yapilan yatirimin ülkenin geleceginin teminat altina alinmasi anlamina geldigini ifade eden Akar, gençlerin egitim ve ögretim hayatlarini basariyla tamamlamalarinin önemini dile getirdi.

Düzenli ders çalisan, kitap okuyan ögrencilere geçmisten bu yana "inek" lakabi takildigini belirten Akar, "Derslerini çalisiyor, kitabini okuyor, kimseye zarari yok ama hemen 'inek' diye damgayi vuruyorlar. Bundan vazgeçmek gerekiyor. Bizim egitim dedigimiz konunun temel araci okumak. Okuma olmadan bir yere varmamiz, bilgi sahibi olmamiz mümkün degil. 'Ben bilirim' anlayisindan kurtulmamiz gerekiyor." diye konustu.

Artik "soru çaginin" yasandigini, soru sorabilmek için de bilgi sahibi olunmasi gerektigini ifade eden Akar, gençlere ögrenmek için çekinmeden soru sormalari tavsiyesinde bulundu.

Yerlilik ve millilik vurgusu yapan Akar, "Her konuda yerli ve milli olmaya dikkat edecegiz. Ait oldugumuz toplumun degerlerine sahip çikacagiz." dedi.

Son dönemde yapilan yerli ve milli üretim TCG Anadolu ile Togg örneklerini veren Akar, "Bazilari bunlarda eksik buluyor, elestiriler yapiyor. Bunlar çok yanlis. Biz yaptik, bunlari üretmeye basladik. Tabii ki bu sekilde kalmayacak ve gelisecek. ATAK-1 helikopterini yapmistik simdi ATAK-3'e geçtik. Her versiyon bir öncekinden daha ileri gidecek. Bundan dolayi yerli ve milli olarak ürettigimiz silahimiza, aracimiza sahip çikmak mecburiyetinde oldugumuzu unutmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Gençlerin "ögrenilmis çaresizlikten" uzak durmasi gerektigini, bunun için de çok okumalari, çalismalari ve arastirmalari gerektigini vurgulayan Akar, ögrencilerden hayallerinin pesinden kosmalarini ve hayatlarini planlamalarini istedi.

Türkiye'nin artik eski Türkiye olmadigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde uluslararasi alanda kisilikli ve kimlikli politikalariyla bir özne haline geldigini anlatan Akar, "Özellikle Balkanlarda, Kafkasya'da, Orta Dogu'da, Karadeniz bölgesinde Türkiye'nin olmadigi bir denklem yasayamaz. Savunma, güvenlik, diplomasi, ekonomi ve sosyal bakimdan böyle bir noktadayiz. Bunun daha ileri gitmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Gençlerden Türkçeyi dogru kullanmalarini, güçlü lisan bilgisine sahip olmalarini isteyen Akar, saglam bir dil bilgisi olmadan fikir olmadigini dile getirdi.

"Bizim teminatimiz sizlersiniz" diyen Akar, bunun için gençlerin kendilerini iyi yetistirmelerinin önemine isaret etti. Gençlerden mücadele etmekten asla vazgeçmemelerini de isteyen Akar, rehavete kapilmadan, artan bir siddet ve tempoda, azim ve kararlilikla çalismayi sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ögrencilerin kazandiklari basarilari onlardan dinleyen, sorularini yanitlayan Akar, bir gencin, "Yerli ve milli imkanlarla üretilen silah ve mühimmatin sergilenmesi istihbarat yönünden tehdit olusturuyor mu" sorusuna su yaniti verdi:

"Günümüzde istihbarat çok farkli bir hale geldi. Teknik konularin büyük bölümü artik herkes tarafindan biliniyor. Bunlarin kritik noktalari disinda istihbarat konusunda bir sorun yok. Herkes herkesi biliyor ama önemli olan bir milletin, bir kisinin, bir komutanin maksadi ve niyeti. Su kadar silahi var ama bununla ne yapmak istiyor, niyeti ne. Önemli olan bu."

- Bakanlar Akar ve Nebati kafede oturdu

Öte yandan Akar, gençlerle bulusmasi öncesinde kent merkezindeki bir alisveris merkezinde esnafi ziyaret etti, vatandaslarla bir araya geldi.

Akar, Hazine ve Maliye Bakani Nebati ile buradaki bir kafede oturdu. Bakanlar Akar ve Nebati, buradan MSB Dijital Gösterim Merkezi'ne geçti.