Sabanci ARF Almost Ready to Fly'dan, 8 girisime 20 milyon TL ilave yatirim karariFatma Eda Topcu- Sabanci Holding CEO'su Cenk Alper:- "Dünyada paydaslar arasindaki is birliginin her geçen gün daha da önem kazandigi böylesine bir dönemde, Sabanci ARF Almost Ready to Fly, hem bizlerin, hem girisimcilerin hem de dünyamizin fayda sagladigi, ‘kazan-kazan-kazan’ yaklasiminin simgelerinden biri oldu"

Sabanci ARF Almost Ready to Fly'dan, 8 girisime 20 milyon TL ilave yatirim karariFatma Eda Topcu- Sabanci Holding CEO'su Cenk Alper:- "Dünyada paydaslar arasindaki is birliginin her geçen gün daha da önem kazandigi böylesine bir dönemde, Sabanci ARF Almost Ready to Fly, hem bizlerin, hem girisimcilerin hem de dünyamizin fayda sagladigi, ‘kazan-kazan-kazan’ yaklasiminin simgelerinden biri oldu"

ISTANBUL (AA) - Blueit, Bpreg, Kiduttle, Kozalak, Köstebek, Leadport, MIOTE ve theClico girisimlerine 20 milyon TL daha Sabanci ARF Almost Ready to Fly ilave yatirimi yapilacak.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Sabanci Toplulugu’nun, girisimcilik ekosistemine ve açik inovasyona katki sunmayi amaçlayan Sabanci ARF Almost Ready to Fly programi ilk dönem mezunlarini verdi.

Sabanci Holding Yönetim Kurulu Baskani Güler Sabanci, Sabanci Holding CEO’su Cenk Alper, Sabanci Holding Strateji ve Is Gelistirme Grup Baskani Gökhan Eyigün’ün katilimiyla gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda Topluluk disindan 9, Topluluk içinden ise 5 olmak üzere toplam 14 girisim ayni gün yatirimcilarla bulusup hedeflerini ve vizyonlarini paylasti.

Bu çerçevede Sabanci ARF Almost Ready to Fly, Blueit, Bpreg, Kiduttle, Kozalak, Köstebek, Leadport, MIOTE ve theClico girisimlerine toplam 20 milyon TL daha ilave yatirim yapacak.

Tohum yatirimi alan Kiduttle ve MiOTE girisimleri, Sabanci Toplulugu çalisanlari tarafindan hayata geçirilirken bu girisimlerde görev alan 6 Topluluk çalisani, Sabanci ARF Almost Ready to Fly sayesinde Sabanci ile ortak olma firsati yakaladi.

Böylece Sabanci Holding, söz konusu girisimlerde azinlik hissesine sahip olarak sirketlerin büyüme yolculugunun bir parçasi oldu.

- 14 girisime verilen toplam ayni ve nakdi destek 60 milyon TL'yi buldu

Öte yandan, 20 haftalik egitim ve mentorluk sürecinde; ürün ya da hizmet prototipini gelistirmek, ilk müsteri baglantisini yapmak veya kestigi fatura sayisini artirmak için girisimcilerin her birine saglanan 30'ar bin dolarlik nakit destek imkaniyla birlikte, ilk faaliyet dönemi kapsaminda girisimlere verilen toplam ayni ve destek tutari 60 milyon TL’yi buldu.

Söz konusu girisimler, aldiklari tohum yatirimi sayesinde ürünlerini ticarilestirme ve sirketlerini büyütme imkanina sahip olacak.

Bu süreçte Sabanci'nin bilgi birikimi ve müsteri agindan da aktif sekilde yararlanabilecek girisimler, Sabanci'nin yeni ekonomi odakli büyüme stratejisinin önemli itici güçlerinden biri olacak.

Türkiye'nin yeni unicornlari olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürecek girisimler, Sabanci Toplulugu ile birlikte Türkiye’deki startup ekosisteminin gelistirilmesi konusunda öncü bir rol üstlenecek.

- Çagri sürecinde toplam 544 basvuru alindi

Açiklamada verilen bilgiye göre, Sabanci ARF Almost Ready to Fly'in ilk dönemi için Eylül 2022’de çagriya çikildi. 2 haftalik çagri sürecinde toplam 544 basvuru alinirken, 14 girisim ön degerlendirmeler sonucunda programa dahil edildi.

544 basvurunun yüzde 20'si topluluk içindeki çalisanlardan, yüzde 80'i ise topluluk disindaki girisimcilerden geldi. 20 haftalik program boyunca, girisimcilere Sabanci Center'da kendilerine özel olarak tasarlanan iki katta çalisma alani sunuldu.

Girisimcilere, ürün lansmanindan müsteri kazanimina, fiyatlandirma stratejisinden is modeli tasarimina, pazarlama faaliyetlerinden görüsme yaklasimlarina, hukuki süreç bilgilendirmesinden degerlemeye kadar farkli alanlarda 800 saatlik mentorluk destegi saglandi.

Program kapsaminda 6 farkli genis networking etkinligi gerçeklestirilirken, Sabanci Toplulugu sirketlerinde 30 adet aktif uzman mentoruyla birebir görüsme, 10'a yakin Sabanci disi kurumu agirlama ve networking imkani saglandi.

Ürün ya da hizmet prototipini gelistirmek, ilk müsteri baglantisini yapmak veya fatura sayisini artirmak için girisimcilerin her birine 30 bin dolara kadar nakit destek imkani verildi.

- "Bugünün dünya düzeninde, dogru fikirleri bulmak, basariya giden yolun anahtari"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Topluluk içinden ve disindan tüm girisimlere açik olan Sabanci ARF Almost Ready to Fly'in gerek kapsami gerekse is modeliyle Türkiye'de benzersiz bir program oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bugün Sabanci ARF Almost Ready to Fly ilave yatirimi almaya hak kazanan girisimler sadece bizim ortaklarimiz degil, ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin dijitallesme yolculugunun da çok önemli birer parçasi. Onlarin basarilari, Türkiye'de bu tarz örneklerin çogalmasina ve ülkemizin gelecek hedeflerine bir adim daha yaklasmasina büyük katkilar sunacak. Bugünün dünya düzeninde, dogru fikirleri bulmak, bu fikirlere yatirim yapmak ve sirketlerin saglayacagi ticari faydadan çok daha büyük bir amaca odaklanmak, basariya giden yolun anahtari.

Dünyada paydaslar arasindaki is birliginin her geçen gün daha da önem kazandigi böylesine bir dönemde, Sabanci ARF Almost Ready to Fly, hem bizlerin, hem girisimcilerin hem de dünyamizin fayda sagladigi, ‘kazan-kazan-kazan’ yaklasiminin simgelerinden biri oldu. Ülkemizde bu tarz is birliklerinin artmasi konusunda, öncü bir rol üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Sabanci Holding Strateji ve Is Gelistirme Grup Baskani Gökhan Eyigün ise fikirden degere uzanan süreçte, Sabanci ARF’in girisimciler için çok önemli bir rol üstlendigini aktardi.

Eyigün, "Programimizin ilkini gerçeklestirmemize ragmen hem ilgiden hem de katilimcilarimizin geri bildirimlerinden son derece memnunuz. Jürimizin degerlendirmesi sonucunda, Sabanci ARF Almost Ready to Fly yatirimi almaya hak kazanan 8 girisimcimizle birlikte, dijital ve yeni ekonomi yetkinliklerimizi, Sabanci'nin Topluluk Vaadi'nin de merkezinde yer alan sürdürülebilirlik konusunda fark yaratmak için kullanmayi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.