Samsung, pazar payiyla 17 yildir global TV lideri olduGökhan Yildiz- Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektronigi Satis ve Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Mert Gürsoy:- "Samsung olarak televizyon endüstrisindeki en iyiye ulasma motivasyonumuzu, yüksek teknoloji, benzersiz tasarim ve tüketici odakli kullanim kolayligi saglayan akilli özellikler ile gerçeklestirmek için tüm gayretimizle çalisiyoruz"

Samsung, pazar payiyla 17 yildir global TV lideri olduGökhan Yildiz- Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektronigi Satis ve Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Mert Gürsoy:- "Samsung olarak televizyon endüstrisindeki en iyiye ulasma motivasyonumuzu, yüksek teknoloji, benzersiz tasarim ve tüketici odakli kullanim kolayligi saglayan akilli özellikler ile gerçeklestirmek için tüm gayretimizle çalisiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Samsung, bagimsiz pazar arastirma sirketi Omdia’nin açikladigi verilere göre, 2022 yilinda dünya TV pazarinin lideri olmayi basararak 17 yil boyunca global TV pazarinin lideri konumunda yer aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, söz konusu veriler, Informa Tech LLC sirketi tarafindan 2022’nin son çeyreginde yayimlanan TV Sets Spotlight/TV Sets Merket Tracker raporuna dayaniyor.

Raporda, dünya çapinda üreticiler tarafindan bizzat paylasilan yillik satis adedi/ciro rakamlari yer aliyor. Premium ve üst düzey izleme deneyimi sunan TV ve ekran serilerine öncelik veren Samsung, özellikle Neo QLED serisi gibi ürün ve teknolojilerle TV sektöründeki liderligini sürdürüyor.

Omdia’nin arastirmasina konu olan verilere bakildiginda Samsung, 2022 yilinda QLED ve Neo QLED TV satislarinda 9 milyon 650 bin adetlik bir satis rakami yakaladi.

Neo QLED ve QLED serilerinin, 2017'de gerçeklesen lansmanindan bu yana Samsung toplam 35 milyon satis adedine ulasti.

Samsung ayrica, 2022'de ultra genis ekran TV pazarinin da lideri oldu. 2022 yilinda 75 inç ve üzeri TV'lerde pazar payini yüzde 36,1, 80 inç ve üzeri TV'lerdeki pazar payini ise yüzde 42,9 olarak açiklayan sirket, 2 bin 500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde ise yüzde 48,6 ile en büyük pazar payina sahip bulunuyor.

Sirket, TV pazarindaki 17 yillik liderligini kullanici odakli tasarimlarinin yani sira her yeni cihazla birlikte daha da iyilesen kullanici deneyimleri sayesinde sürdürüyor. Samsung’un ilk kez 2006 yilinda piyasaya sundugu Bordeaux TV, incelikli tasarim çizgisine ve hafif bir yapiya sahip LCD TV’lerin yayginlasmasini sagladi.

Samsung, Lifestyle TV serisi gibi yeni kategorilerde de ön saflarda yer almaya devam ediyor. Sirket, 2016 yilinda The Serif'in ikonik tasarimiyla yeniliklerine devam ederken, The Frame, The Sero, The Terrace, The Premiere ve The Freestyle gibi kullanici deneyimini bir üst boyuta tasiyan inovasyonlar gelistirmeye devam etti.

Samsung, 2023 yilinda kullanicilarin ihtiyaçlarina odaklanan teknolojiler gelistirmeye devam ediyor. Samsung, SmartThings ekosistemi sayesinde birden fazla cihaz arasindaki entegrasyon ve baglanti özelliklerini daha da kusursuz hale getirmeye odaklaniyor.

Güvenlik özellikleri ise Samsung dünyasinda en büyük öncelik olarak önemini korumaya devam ediyor. Samsung TV kullanicilari, kisisellestirme özelligini her geçen gün artiran ürünler sayesinde ekranlarini tamamen kendi tercihlerine ve ihtiyaçlarina göre kullanabiliyor.

- "Markamizin globalde yakaladigi bu basaridan büyük mutluluk duyuyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektronigi Satis ve Pazarlamadan Sorumlu Baskan Yardimcisi Mert Gürsoy, markanin globalde yakaladigi bu basaridan büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Gürsoy, sunlari kaydetti:

"Samsung olarak televizyon endüstrisindeki en iyiye ulasma motivasyonumuzu, yüksek teknoloji, benzersiz tasarim ve tüketici odakli kullanim kolayligi saglayan akilli özellikler ile gerçeklestirmek için tüm gayretimizle çalisiyoruz. Bu güçlü iddiamizi, bagimsiz arastirma sirketlerinin verileriyle kanitlamak bizi ayrica mutlu ediyor. 17 yil boyunca araliksiz sürdürdügümüz pazar liderligi, kullanicilarimizin ürünlerimize duydugu sadakat ve güvenle mümkün oldu. Samsung Türkiye Tüketici Elektronigi Birimi olarak global bu basariyi Türkiye’de de 8 yildir araliksiz cirosal pazar lideri olarak devam ettirmekteyiz.

Toplam pazar liderliginin yaninda global fotografa benzer sekilde 2022'de Türkiye ultra genis ekran TV pazarinin da lideri oldu. 2022 yilinda 75 inç ve üzeri TV'lerde pazar payini yüzde 69, 80 inç ve üzeri TV'lerdeki pazar payini ise yüzde 75 olarak açiklayan sirketimiz, 2 bin 500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde ise yüzde 76 ile en büyük pazar payina sahip. Samsung Türkiye’nin global rakamlarin çok ötesindeki bu basari, sadece Türkiye degil bagli oldugumuz MENA bölgesi içerisinde hem Türkiye’nin TV satislari bakimindan lider konuma getirdi hem de MENA bölgesi toplam satislarina da ciddi katki sagladi. Bu basariyi, hem büyük bir gurur hem de markamiza güvenen degerli tüketicilerimize önümüzdeki yillarda daha fazlasini saglamak amaciyla yeni hedefler olarak görüyoruz."