Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Vural, 2023'ü "basari yili" olarak görüyorOrhan Kuzu- TIESF Baskani Kerim Vural: "2023 federasyonumuzun kurumsallasma yolunda ilerledigi, sporcularin ve bütün ekibin sil bastan yeniden canlandigi yil olacak"

Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Vural, 2023'ü "basari yili" olarak görüyorOrhan Kuzu- TIESF Baskani Kerim Vural:
"2023 federasyonumuzun kurumsallasma yolunda ilerledigi, sporcularin ve bütün ekibin sil bastan yeniden canlandigi yil olacak"

KARABÜK (AA) - ORHAN KUZU - Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu (TIESF) Baskani Kerim Vural, 2023 yilinda daha fazla uluslararasi turnuvaya katilip çok sayida madalya almayi hedeflediklerini söyledi.

Vural, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2022'de hem Isitme Engelliler Türkiye Sampiyonasi hem de Brezilya'daki 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyatlari (Deaflympics) öncesi voleybol hazirlik kamplarinin neredeyse hepsinin Karabük'te yapildigini anlatti.

Söz verdikleri gibi 11. Avrupa Isitme Engelliler Voleybol Sampiyonasi'nin ev sahipligini 11-22 Temmuz tarihlerinde Karabük'e aldiklarini belirten Vural, organizasyona asgari 12 ülkenin katilacagini, bu sayiyi arttirmak için çalismalarin sürdügünü ifade etti.

Kerim Vural, Brezilya'daki olimpiyat oyunlarina 200 kisilik kafileyle gittiklerini aktararak, "11 bransta katildik. Toplamda 44 madalyayla 73 ülke arasindan üçüncü olduk. 8 altin, 19 gümüs ve 17 bronz madalya aldik. Bizim için basarili diyebilecegimiz bir yil." dedi.

Sonrasinda da badminton, yelken ve satranç Avrupa sampiyonalarinin gerçeklestirildigine deginen Vural, badminton ve yelken branslarinda Avrupa ikinciligini kazandiklarini animsatti.


- "2023'e ayri önem atfediyoruz"

Kerim Vural, bu yil Dünya Sampiyonasi yogunlugu yasayacaklarini ve birçok uluslararasi organizasyona katilacaklarini anlatti.

Bazi uluslararasi organizasyonlara da ev sahipligi yapacaklarina dikkat çeken Vural, "2023'e ayri önem atfediyoruz. 2023 hem Cumhuriyetimizin 100. yili hem de federasyonumuzun kurumsallasma yolunda ilerledigi, sporcularin ve bütün ekibin sil bastan yeniden canlandigi yil olacak." diye konustu.

TIESF Baskani Vural, "2023, çok sayida uluslararasi faaliyet oldugu için 2022'den çok daha fazla madalya aldigimiz, daha fazla faaliyete katildigimiz yil olacak. 2023'ü basari yili olarak belirleyebiliriz." ifadesini kullandi.