Okçulukta 18 Mart Sehitleri Türkiye Kupasi, Antalya'da basladiSinan Özmüs- Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin: - "Bu yarisma milli takim sporcularinin ilk büyük sinavi olacak"

Okçulukta 18 Mart Sehitleri Türkiye Kupasi, Antalya'da basladiSinan Özmüs- Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin:
- "Bu yarisma milli takim sporcularinin ilk büyük sinavi olacak"

ANTALYA (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafindan Antalya'da düzenlenen 18 Mart Sehitleri Türkiye Kupasi'nda mücadeleler basladi.

Türkiye Okçuluk Federasyonun 2023 yili faaliyet programinda yer alan turnuva, Antalya 100. Yil Okçuluk Tesisleri'nde gerçeklestiriliyor.

77 kulüpten 399 sporcunun mücadele ettigi turnuva, 19 Mart Pazar günü sona erecek.

Milli Takimlar Teknik Direktörü Göktug Ergin, AA muhabirine, turnuvanin 2023 yilinin ilk açik hava organizasyonu olmasi ve Türkiye siralamasina puan vermesi dolayisiyla önemli oldugunu kaydetti.

Ergin, 2024 Paris Olimpiyatlari için kota yarismalarinin bu yil yapilacagini, o nedenle önemli bir senede olduklarini ifade ederek, "Sampiyona öncesinde milli takim seçme yarismasini gerçeklestirdik. Bu yarisma milli takim sporcularinin ilk büyük sinavi olacak. Yarismanin hemen ardindan yine Antalya'da 8 ülkenin katilimiyla çok uluslu bir kamp gerçeklestirecegiz. Kampin sonunda da 12 ülkenin katilimiyla Kahraman Bagatir Ilkbahar Oklari Yarismasini düzenleyecegiz." ifadelerini kullandi.