Saglik Bakanliginin 2023 yili ilk defa ve yeniden atama kurasi ilani Resmi Gazete'deYesim Sert Karaaslan- Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslariyla diger kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlari için uzman tabip, tabip, uzman dis tabibi, dis tabibi ve eczaci kadrolarina ilk defa veya yeniden yapilacak atama yerlestirme is ve islemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafindan bilgisayar ortaminda kura ile yapilacak

Saglik Bakanliginin 2023 yili ilk defa ve yeniden atama kurasi ilani Resmi Gazete'deYesim Sert Karaaslan- Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslariyla diger kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlari için uzman tabip, tabip, uzman dis tabibi, dis tabibi ve eczaci kadrolarina ilk defa veya yeniden yapilacak atama yerlestirme is ve islemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafindan bilgisayar ortaminda kura ile yapilacak

ANKARA (AA) - Saglik Bakanliginin 2023 yili ilk defa ve yeniden atama kurasina iliskin detayler belli oldu.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayimlanan ilana göre, Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslariyla diger kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlari için tipta uzmanlik mevzuatina göre uzman olanlarla uzman tabip, tabip, uzman dis tabibi, dis tabibi ve eczaci kadrolarina ilk defa veya yeniden yapilacak atama yerlestirme is ve islemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafindan bilgisayar ortaminda kura ile yapilacak.

Basvurular, Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapisi kimlik dogrulama sistemi ile giris yapilarak, kura takviminde belirtilen süreler içinde olacak. Kura yeri ve saati yine ayni internet adresinden ilan edilecek.

Basvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasinda PBS üzerinden basvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinlestirecek. Kesinlestirme islemi yapildiktan sonra basvuru bilgileri ve tercihlerde degisiklik yapilamayacak. Kesinlestirilmeyen basvurular dikkate alinmayacak. Kesinlestirilen basvuru formu fiziki evrak olarak ayrica gönderilmeyecek.

Halen Saglik Bakanligi disinda bir kamu kurum ve kurulusunda çalisanlar ile en son bu kurum ve kuruluslarda çalismaktayken ayrilanlar, basvurusunu kesinlestirdikten sonra en son görev yaptiklari kurumdan alacaklari onayli hizmet cetvelini basvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydettirecek.

Basvuracak adaylar, PBS üzerinden açilacak yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla 10 tercih yapabilecek. Genel kura ile yerlesmek istedigini belirten adaylar, tercihlerine yerlesememesi halinde bos kalan münhallere genel kura ile yerlestirilecek.

Kura basvurusunda bulunup basvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 23 Mart 2023 Persembe-12 Nisan 2023 Çarsamba saat 18.00'e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura basvurusunu iptal edebilecek. Kura basvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden basvuruda bulunamayacak. Inceleme neticesinde uygun görülmeyen basvurular, ret gerekçeleri ile tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alinacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecek.

Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerlesenler, kura sonuçlarinin ilanindan itibaren bir yil süreyle tekrar kuraya basvuramayacak. Basvurulari sehven kabul edilip kura ile yerlestirilmis olanlarin atamalari yapilmayacak, atamalari yapilmis olsa dahi iptal edilecek. Kura sonrasinda Saglik Bakanligi ve Bagli Kuruluslar kadrolarina yerlesen adaylar hakkinda arsiv arastirmasi yapilacak, arsiv arastirmalari sonuçlandiktan sonra atamalari gerçeklesecek. Arsiv arastirmasi olumsuz sonuçlananlarin atamasi yapilmayacak, yapilmis olsa dahi iptal edilecek.

- 2023 yili 65-72 yas yeniden atama kuralarinin da esaslari belirlendi

Öte yandan, 2023 yili 65-72 yas yeniden atama kuralarinin esaslari da belirlendi.

Buna göre, 3359 sayili Saglik Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddesine göre, kamu kurum ve kuruluslarinin uzman tabip, tipta uzmanlik mevzuatina göre uzman, tabip, dis tabibi ve eczaci kadro ve pozisyonlarina yapilacak açiktan atamalar, açiktan atama izni alinmaksizin mevzuatta öngörülen islemlerin tamamlanmasindan sonra yapilacak.

Bu kisilerin yerlestirilmeleri, sinavsiz ve kura ile olacak.

Söz konusu kanun maddesine göre, Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslarina ait saglik kurum ve kuruluslarinda görev yapan tabip ve uzman tabipler ile ilgili Aile Hekimligi Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yil Bakanlikça uygun görülmek sartiyla 72 yasina kadar çalisabilecek.

Bu çerçevede, 65-72 yas arasinda olup daha önce Saglik Bakanligi veya bagli kuruluslarinda çalismis tabip ve uzman tabiplerin yeniden istihdaminin saglanmasina yönelik olarak yapilacak yerlestirme islemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafindan bilgisayar ortaminda kura ile yapilacak.

Basvurular, Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi üzerinden e-Devlet kapisi kimlik dogrulama sistemi ile giris yapilarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapilacak. Kura yeri ve saati internet adresinden ilan edilecek.