Bakü'de Türkiye'deki depremzedeler için kermes düzenlendiRuslan Rehimov

Bakü'de Türkiye'deki depremzedeler için kermes düzenlendiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'in baskenti Bakü'de, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Türkiye'deki afetzedeler için kermes düzenlendi.

Kardes Kömegi (Yardimi) Platformu'nun Gençlige Yardim Fonunda düzenledigi kermeste, Azerbaycanli ve Bakü'de yasayan Türk kadinlarin hazirladigi el isleri, yiyecek ve içecekler, geliri Türkiye'deki depremzedelere gönderilmek üzere satisa çikartildi.

"Kardesin acisina kardes ol" adli kermesin açilisina Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanli milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Istiklal Marsi ve Azerbaycan milli marsinin okunmasiyla baslayan etkinlikte konusan Bagci, Türkiye'nin deprem nedeniyle büyük acilar yasadigini fakat Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde yaralari saracak güçte oldugunu söyledi.

Bagci, Azerbaycan ve Türkiye'nin iyi günde de kötü günde de birlikte oldugunu belirterek "Azerbaycan'in sergiledigi dayanisma ve destegin tarifi imkansizdir. Azerbaycan'in dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine tüm 10 milyonun seferber oldugu, gözyasi döktügü ve gücü neye yetiyorsa onu bir an önce Türkiye'ye ulastirma gayreti çabasi içerisinde oldugunu gördüm. Seki'den Hikmet amcamizin emekli maasini henüz almadigi için borç alarak AFAD'a yatirmasi, Gebele'den bir hanimefendinin yardimlari birakirken paltosunu da teslim etmesi unutulacak seyler degildir." seklinde konustu.

Azerbaycan ve Türkiye arasindaki dayanismanin sadece devletler arasi iliskilerle açiklanamayacagini söyleyen Bagci, bunun toplumun tamamina yansimis bir kardeslik bagi oldugunu vurguladi.

Milletvekili Ganire Pasayeva da Türkiye'deki depremlerin 21. yüzyilin en büyük felaketi ve acisi oldugunu, bu depremin acilarini gidermek için kardeslerinin acisinin paylasilmasi gerektigini belirtti.

Pasayeva, "Kardeslik sadece ayni kani tasimak degil, ayni duyguyu da paylasmaktir. Kardesin üsüdügünde sen üsümüyorsan, kardesin açsa sen o açligi hissetmiyorsan senin kardeslik duygunda bir sorun var demektir. Kardes istemez. Kardes bekledigini hissettirmez. Biz kardesimizin yaninda olmaliyiz. Bunun için de tesekkür ve karsilik beklememeliyiz. Bugünlerde o kardeslik örnegini sergileyen herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.