Adalet Bakani Bozdag'dan Sanliurfa'da Togg'a iliskin açiklama:Kemal Karadag- "'Togg yapamaz' dediler, büyük büyük laf ettiler. 'Fabrika nerede, Togg nerede?' dediler. Ben simdi diyorum, 'Togg burada, Togg Sanliurfa'da. Fabrika da Türkiye'de, binlerce isçi çalisiyor'"

Adalet Bakani Bozdag'dan Sanliurfa'da Togg'a iliskin açiklama:Kemal Karadag- "'Togg yapamaz' dediler, büyük büyük laf ettiler. 'Fabrika nerede, Togg nerede?' dediler. Ben simdi diyorum, 'Togg burada, Togg Sanliurfa'da. Fabrika da Türkiye'de, binlerce isçi çalisiyor'"

SANLIURFA (AA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, "'Togg yapamaz.' dediler, büyük büyük laf ettiler. 'Fabrika nerede, Togg nerede?' dediler. Ben simdi diyorum, 'Togg burada, Togg Sanliurfa'da. Fabrika da Türkiye'de, binlerce isçi çalisiyor.'" dedi.

AK Parti Sanliurfa Milletvekili adayi olan Bozdag, Haliliye ilçesindeki Gül Muhammed Camisi'ne cuma namazini kilmak için Togg ile geldi. Togg'u inceleyen çevredekilerle bir süre sohbet eden Bozdag, yerli ve mili imkanlarla üretilen Togg'un kullanilmaya baslandigini hatirlatti.

Sanliurfa'da da Togg'un yollarda oldugunu söyleyen Bozdag, Türkiye'yi, Türk mühendislerinin, isçilerinin yaptigi araçlarla donatma dönemine girildigini vurguladi.

Türkiye'de büyük bir degisim yasandigini, çok sayida ilkin gerçeklestirildigini anlatan Bozdag, dünyanin ilk SIHA gemisi TCG Anadolu'nun da devreye alindigini hatirlatti.

Yeni dönemde yeni ilklerin hayata geçirilecegini kaydeden Bozdag söyle devam etti:

"'Togg yapamaz.' dediler, büyük büyük laf ettiler. 'Fabrika nerede, Togg nerede?' dediler. Ben simdi diyorum, 'Togg burada, Togg Sanliurfa'da. Fabrika da Türkiye'de, binlerce isçi çalisiyor'. Yollarda Togg'u görenler bu laflari söylemekten dolayi hicap duyacaklari mi, artik onlarin bilecegi is. Biz söz verdik mi hep yaptik. Tayyip Bey hangi sözü verdiyse yapti. 'Taksime cami' dedi, yaptik mi? Yaptik. Istanbul Havalimani, yaptik mi? Yaptik. 'Marmaray' dedik, yaptik mi? Yaptik. 'Ilk nükleer güç santrali' dedik, yaptik mi, yaptik. 'S-400'leri alacagiz.' dedik, aldik mi? Aldik. 'Türkiye'nin ilk füzelerini yapacagiz.' dedik, yaptik mi? Yaptik. IHA, SIHA yapacagiz dedik, yaptik. Cumhurbaskani'mizin söz verip de tutmadigi bir sözü yok ama bu Kiliçdaroglu ve etrafindakiler 'Sözüm söz' diyor, hangi sözünü tuttun sen? Izmir'de konutlarin temelini atti, duruyor. Istanbul'da, Ankara'da bir tane isçi çikarmayacagim, çikarirsam yakamdan tutun.' dedi, yok. Birakin Sanliurfa'ya, bir sürü belediye kendi elinde. Burada konustu, 'Enerjinizi bedava yapacagim'. Izmir senin yillardir. Niye bedava yapmiyorsun Izmir'e? Mugla senin yillardir. Niye yapmiyorsun? Ayni vatandas orada da yasiyor. Ankara senin, Istanbul senin. Madem elektrigi bedava yapiyorsun, su CHP'li belediyelerin birinde yap da biz de seni ayakta alkislayalim. Yalan parayla degil ama yalanla dolanla siyaset olmaz."

Bozdag ve çevredekiler Togg'un önünde hatira fotografi çektirdi.

- Vatandaslardan tesekkür

Togg'u inceleyen vatandaslar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti. Hanefi Saygin, "Allah devletimizden, milletimizden razi olsun. Bu tür basarilar devam etsin. Türklük, budur. Bunun devamini istiyoruz, elektrikli kamyon da istiyoruz. Gurur duymamak elde degil." ifadesini kullandi.

Togg'u begendigini söyleyen Abdulaziz Güvenç ise yerli otomobilin gurur kaynagi oldugunu vurguladi. Güvenç, "Daha iyilerini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdogan'dan Allah razi olsun, varligi daim olsun." diye konustu.