Türkiye AsiaStar’da 17 ödüle layik görüldüGökhan Yildiz

Türkiye AsiaStar’da 17 ödüle layik görüldüGökhan Yildiz

ISTANBUL (AA) - Asya bölgesinin en basarili ambalaj tasarimlarinin ödüllendirildigi, 10 ülkeden 151 ambalajin yaristigi AsiaStar 2022’de Türkiye toplam 17 ödül kazandi.

Ambalaj Sanayicileri Dernegi'nden yapilan açiklamaya göre, yarismada Türk sirketleri 6 ürünle ödüle layik bulunurken, ögrenci kategorisinde ise Türkiye ambalaj sektörünü temsil eden genç tasarimcilar 11 ödül aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ambalaj Sanayicileri Dernegi Baskani Zeki Saribekir, "Türkiye ambalaj sektörü olarak Asya’nin en prestijli tasarim yarismasindan 17 ödülle döndük. Ödül alan firmalarimizi ve basarili genç tasarimcilarimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Sektör olarak her sene oldugu gibi bu sene de yarismada güzel sonuçlar elde ettiklerini aktaran Saribekir, "Sektörümüzün gelecegi tasarimda. Tasarimda farkindalik yaratmak da gençlerimizin elinde. Bu tarz yarismalar gelecegimiz için çok önemli. Burada elde ettigimiz basarilar da sektörümüzün gelecegine isik tutacak." degerlendirmesinde bulundu.