Liderler CFO Summit 2023’te bulustuFurkan Gençoglu-Istanbul’da bu yil yedinci kez gerçeklesen CFO Summit 2023’te, is dünyasinin bugünü ve gelecegi ‘Resilience Reset’ temasiyla tartisildi

Liderler CFO Summit 2023’te bulustuFurkan Gençoglu-Istanbul’da bu yil yedinci kez gerçeklesen CFO Summit 2023’te, is dünyasinin bugünü ve gelecegi ‘Resilience Reset’ temasiyla tartisildi

ISTANBUL (AA) - QNB Finansbank ana sponsorlugunda Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’da bu yil yedinci kez gerçeklesen CFO Summit 2023’te, is dünyasinin bugünü ve gelecegi "Resilience Reset" temasiyla tartisildi.

DataExpert ve BMI Business School ortak açiklamasina göre, zirvede 20’nin üzerinde üst düzey konusmaci yer aldi. Program, Dr. Seref Oguz’un konusmasiyla basladi, ardindan CFO Summit'in 5 yildir ana sponsoru olan QNB Finansbank'in bu yilki konusmacisi OBI ve Ticari Bankacilik Genel Müdür Yardimcisi Engin Turhan, "Belirsizlikte Dirençli Olmak" konulu sunumunu gerçeklestirdi.

STFA Holding Yönetim Kurulu Baskani Adnan Nas moderatörlügünde gerçeklesen ilk panelde, Kipas Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve ITHIB Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Öksüz, EPIAS Genel Müdürü Ahmet Türkoglu, Shell & Turcas CEO’su Emre Turanli, Ülker CEO’su Mete Buyurgan ve Memorial Saglik Grubu, CEO’su Ugur Genç, yüzüncü yilda ekonomik perspektifleri ve sirketlerin gündemini konustu.

Açiklamada programdaki konusmasina yer verilen Istanbul Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ITHIB) Baskani ve Kipas Holding Baskan Yardimcisi Ahmet Öksüz, Türk tekstil sektörü olarak dünyanin 5’inci tekstil tedarikçisi olduklarini belirterek, "Kuvvetli bir sektörüz. Tekstil ve hazir giyim sektörlerimizin 2022 ihracati 30 milyar dolar seviyelerinde. Toplam istihdamimiz 1,2 milyon kisi. Döviz kurlari bu seviyedeyken, enerji ve çalisan maliyetleri, ihracatçi firmalarimizin küresel piyasalardaki rekabet gücünü azaltiyor. Italya, Güney Kore gibi ülkeleri geride biraktigimiz dünya siralamasinda rekabet gücümüzü yitirmek istemiyoruz. Depremler nedeniyle bölgedeki, özellikle de Kahramanmaras'taki tekstil sanayimiz hem tesisler hem de makine teçhizati olarak büyük yikim yasamis durumda. Dahasi çok sayida çalisanimiz baska sehirlere göç etti.” ifadelerini kullandi.

Galatasaray Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Dekani Prof. Dr. Volkan Demir moderatörlügünde yapilan ikinci panelde, Arzum Co-CEO’su Arda Altinok, Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu ve MNG Kargo CEO’su Kagan Gündüz panelist olarak yer alirken CFO’luktan CEO’luga liderlik yolculuklarindan, CEO’luklari sirasinda CFO’luk deneyimlerinden yararlandiklarindan bahsettiler. Oturumda CFO’larin riskleri yönelik öngörülerinin, patronlarin ise yeni firsatlari görmekte daha etkili oldugu görüsü öne çikti.

- Hizla degisen risklere bütüncül bir risk yaklasim sart

Resilience Reset temasiyla düzenlenen zirvede, danismanlik sirketi McKinsey Ortagi Abdülkadir Hacialioglu’nun moderatörlügünde gerçeklesen oturumda konusan TAV Havalimanlari Holding Icra Kurulu Baskan Yardimcisi & CFO’su Burcu Geris, Anadolu Grubu CFO’su Onur Çevikel, Sabanci Holding CFO Orhun Köstem ve Eczacibasi Toplulugu CFO’su Seyfettin Sariçam da güncel makroekonomik ortamda, maliyet yönetimi ve yatirim planlamasi anlaminda önlerindeki zorluklardan ve aldiklari önlemlerin yani sira maliyet ve yatirim optimizasyonu çalismalarindan bahsetti.

Zirvenin PwC Türkiye kidemli ortagi Cenk Ulu’nun moderatörlügündeki son oturumunda konusan Securitas CFO‘su Hakan Ilgar, Hepsiburada CFO’su Korhan Öz, Esin Ortaklik Avukatligi ortagi avukat Caner Elmas, AXA Sigorta Mali Isler Baskani Tuba Karatas Arican ve Insider CFO’su Yeliz Kalafat ise halka arzlar ve sirket birlesmelerindeki risklerin ve firsatlarin altini çizdi. Özellikle sirketlerin halka arz süreçlerine nasil hazirlanmalari ve nelere dikkat etmeleri gerektigi ile bu sürecin sirketlere getirdigi ek yükümlülükler ele alindi.

Zirvenin ardindan, DataExpert is birligiyle yürütülen ve mart ayinda Milliyet Executive Dergisi’nde açiklanan, En Etkin 50 CFO Ödül Töreni gerçeklesti. Törende, Sisecam, Yildiz Holding, Nurol Holding, Eczacibasi Holding gibi sirketlerden En Etkin 50 CFO’ya ödülleri takdim edildi.