Eskimo usulü balik avlayan kadin, ekmegini buzun altindan çikartiyorCüneyt Çelik- Çildir Gölü'nde balikçilik yapan Çinar Kiliç: - "Burada aglardan çikan baliklari tazen taze restoranimizda kizartip müsterilerimize sunuyoruz"

Eskimo usulü balik avlayan kadin, ekmegini buzun altindan çikartiyorCüneyt Çelik- Çildir Gölü'nde balikçilik yapan Çinar Kiliç:
- "Burada aglardan çikan baliklari tazen taze restoranimizda kizartip müsterilerimize sunuyoruz"

KARS (AA) - Dondurucu soguklarin etkisiyle buzla kaplanan Kars-Ardahan sinirindaki Çildir Gölü'nde Eskimo usulü balik avciligi yapan Çinar Kiliç, avladigi baliklari satisa sunuyor.

Kis aylarinda yüzeyi tamamen donan, Dogu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü Çildir'da, bölgede etkili olan soguk hava nedeniyle buzlar henüz erimedi.

Ardahan'in Çildir ilçesi Akçakale köyünde balikçilikla ugrasan vatandaslar da her yil kis mevsiminde soguk havaya aldiris etmeden Eskimo usulü avcilik yapiyor. Çinar Kiliç da soguklar nedeniyle yüzeyinin tamami buzla kaplanan gölde Eskimo usulüyle balik avlayarak geçimini sagliyor.

Köyün kadin balikçisi Kiliç, dondurucu sogukta esi Turhan, ogullari Kurtulus ve Yigit ile buzla kapli gölde balik avina çikarak ekmeginin pesinden kosuyor.

Kiliç, AA muhabirine, ailecek bu ise gönül verdiklerini, gölün donmaya baslamasiyla baslayan Eskimo usulü balik avinin buzlar çözülene kadar devam ettigini söyledi.

Yaptiklari isin müsterilerin ilgisini çektigini anlatan Kiliç, zor sartlarda ekmek parasi kazandiklarini belirtti.

Çalisma sartlarini anlatan Kiliç, "Göle aglarimizi birakiyoruz, daha sonra bir bastan iple çekiyoruz. Burada aglardan çikan baliklari tazen taze restoranimizda kizartip müsterilerimize sunuyoruz. Baliklari hem tutup hem de pisiriyorum, taze taze oldugu için müsterilerimiz gayet memnun." diye konustu.

Isini severek yaptigini dile getiren Kiliç, "Çocuklarim ve esim, hepimiz bu isi yapiyoruz. Herkesi Çildir Gölü'ne bekleriz, çok güzel manzarasi var. Köyümüz ve baliklar çok güzel. Burasi herkesin gelmesi gereken bir yer." dedi.

Kurtulus Kiliç ise Eskimo usulü avladiklari baliklari temizleyip yerli ve yabanci turistlerin begenisine sunduklarini belirtti.

Turistlerin, yaptiklari isi ilgiyle izledigini aktaran Kiliç, sunlari kaydetti:

"Buraya gelen turistler baliklarin nasil tutuldugunu görüyorlar, günlük taze olarak gönül rahatligiyla yiyiyorlar. Biz bu isi annem, babam ve kardesim yapiyoruz. Burada tuttugumuz baliklari bazi müsteriler agdan begeniyor biz de onlar için pisirip ikram ediyoruz."