Çanakkale sehitleri için AKM'de üç konser verilecekHilal Ustuk

Çanakkale sehitleri için AKM'de üç konser verilecekHilal Ustuk

ISTANBUL (AA) - Çanakkale Zaferi’nin 108. yilinda sehitlerin hatirasina, Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi (IDSO), Istanbul Tarihi Türk Müzigi Toplulugu ve Opera Istanbul Korosu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) konser verecek.

IDSO, 17 Mart'ta Türk Telekom Opera Salonunda, Çanakkale Zaferi Konseri'nde müzikseverlerle bulusacak.

Sef Oguzhan Balci yönetimindeki konserde trompet sanatçisi Erkut Gökgöz ile keman sanatçisi Rüstem Mustafa solist olarak sahne alacak. Konserde, Ernest Chausson'un "Poeme Op. 25", Gary Daverne'nin "Gelibolu Rapsodisi" ve Ludwig van Beethoven'in "Senfoni No:7" eserleri yorumlanacak.

Istanbul Tarihi Türk Müzigi Toplulugu, 18 Mart'ta Tiyatro Salonunda "Çanakkale Destani" konseri verecek. Konser, Çanakkale sehitlerinin hatirasina Ayhan Çagli ve Enes Ergün'ün sunumu ve Özata Ayan’in hazirladigi barkovizyon esliginde gerçeklesecek.

AKM Müzik Platformunda Istanbul Opera Derneginin kurdugu Opera Istanbul Korosu sahne alacak. Cemal Resit Rey, Ahmet Adnan Saygun, Yalçin Tura, Erdal Tugcular ve Muammer Sun'un da aralarinda bulundugu önemli bestecilerin eserlerinin seslendirilecegi "Çanakkale Sehitlerini Anma Konseri" 18 Mart'ta gerçeklesecek.